kapat
25.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 NET YORUM
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Enerji Bakanı: Rekabet elektrik fiyatını düşürecek

Devlet Bakanı Kemal Derviş ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Zeki Çakan, Anayasa Mahkemesi heyetine, iptali istenen Elektrik Piyasası Yasası ile ilgili sözlü savunmada bulundular.
Savunma sonrası bir gazetecinin, "Bütün dünyada elektrik fiyatları 2 cent, bizde 8 cent bunu düşürmek söz konusu mu?" sorusuna, Zeki Çakan şu yanıtı verdi: "Ülkemizde enerji fiyatlarının kilovat saat olarak çok ucuz olmadığını söyledim. Ancak hepimizin bildiği gibi şu anda üretimi ağırlıklı bir şekilde devlet yapıyor. 4628 sayılı Elektrik Piyasası Yasası ve Enerji Piyasası Kurulu bu amaçla oluştu. Rekabete dayalı üretim arzu edildiği gibi yapıldığı taktirde serbest piyasada arz-talep dengesine göre rekabet ortamı yaratılacak ve enerji fiyatları arzu edilen seviyeye inecektir."

Kemal Derviş ise, yaptığı açıklamada, Anayasa Mahkemesi heyetine enerji sektörü piyasasıyla ilgili görüşlerini anlattığını söyledi. Derviş, "Bizim temel hedefimiz reel sektöre ucuz ve güvenilir enerjiyi sağlayabilmek. Bunun için de bir an önce yarışmaya dayanan, rekabetçi piyasayı oluşturabilmek. Bu konuda geçmişten kalan sorunlarımız var. Onları anlattık, görüşlerimizi paylaştık" dedi.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır