kapat
25.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 NET YORUM
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Kısa kısa kısa

İsrail'e uyarı: Büyük bir saldırı düzenlenecek
İsrail askeri istihbarat şefi Aharon Ze'evi Parlamento Dış İlişkiler Komisyonu'nda yaptığı açıklamada, hükümeti yeni bir terör dalgasına karşı uyardı. "İsrail'i geçmiştekilerden çok daha kanlı terör saldırıları bekliyor" diye söze başlayan Ze'evi, "Hükümet tehlikeli bölgelerde yaşayan İsrailliler'e 'silah taşıma' hakkı tanımalı. Havuz, düğün salonları gibi halka açık yerlerin kapılarında silahlı koruma görevlileri olmalı" diye devam etti. İngiliz basını, Ze'evi'nin saldırıların ardında Filistin'e yakın bir örgüt olacağını kastettiğini belirtti.

"Kızıl Ordu, kurtardığı kadınlara tecavüz etti"
Bu ilginç iddianın sahibi, İngiliz tarihçi Anthony Beavor. Yakında çıkacak Berlin adlı kitabında 2'nci Dünya Savaşı'nın perde arkasında yaşananları anlatan Beavor'ın devlet arşivlerinden edindiği bilgiler şöyle: Kızıl Ordu askerleri, savaş sırasında sadece Alman kadınlara değil, esir kamplarından kurtardıkları Rus ve Polonyalı kadınlara da tecavüz etti. 2-3 yıl boyunca savaşan, yalnızca silah gören Rus askerleri, potansiyel tecavüzcü haline geldi... Yazarın bir önceki kitabı Stalingrad pek çok ödüle layık görülmüştü.

Müşerref, Türk modelini yerleştirmek istiyor
Amerika'nIn ciddi gazetelerinden Christian Science Monitor, "Pakistan için Türk yolu" başlıklı haberinde Pakistan lideri Pervez Müşerref'e geniş yer ayırdı. Müşerref'in Atatürk'ü örnek alarak, ülkesine Türkiye modelini yerleştirmeye çalıştırdığını yazan gazete, "O, modern kafalı bir Müslüman devlet oluşturmak istiyor. 11 Eylül'den sonra çok değişti. Atatürk'ü en hayran olduğu kişi olarak tanıtıyor. Bakalım Müşerref, Osmanlı İmparatorluğu'nun çöküşünün ardından cami ile devleti ayıran Atatürk'ün yerel bir versiyonu mu?" diye devam etti.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır