kapat
18.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

YILIN KAZIĞI

SABAH'ın vergi uzmanı Şükrü Kızılot'tan halka uyarı: Büyük şehirlerde Emlak Vergisi en az 20 misli artıyor. Emlak Vergisi'nde bu yıl beyan dönemi. Vergiye esas alınacak asgari değerler, tüm kentlerde semtlere göre yeniden belirlendi ve bundan önceki son beyan yılı olan 1998'e oranla 10 kat artırıldı. Lüks semtlerde artış oranı daha da yüksek tutuldu. Ayrıca Meclis'ten geçen yasayla büyük şehirlerde Emlak Vergisi'nin oranı ikiye katlandı. Böylece büyük şehirlerdeki evin vergisi 1998'e göre en az 20 kat artmış oldu. Örneğin, 1998'de 10 milyar beyan edilen evin değeri bu yıl 100 milyar liraya, vergisi de 10 milyondan 200 milyon liraya çıkmış olacak. Bu Tablo, gayrimenkul sahibi 18 milyon vatandaş için bu yıl Emlak Vergisi'nin yıkım olacağını gösteriyor. İstanbul, Ankara ve İzmir'de yaşayanların durumu daha da zor. Çünkü bu 3 kentte asgari değer artışının 40 kat arttığı semtler var. O semtlerdeki evlerin vergisi 1998'e göre 80 misline çıkacak.
Tüm metin


SON DAKİKA'DA


Erbil korkuttu
Kaptığı bir virüs yüzünden halsizlik, terleme ve bulantı şikayetleriyle Alman Hastanesi'nde tedavi altına alınan ünlü şovmen Mehmet Ali Erbil'in durumu dün bir ara kötüleşince yoğun bakıma alındı. Doktorların "Onun için dua edin" açıklamasıyla paniğe kapılan yakınları ve sanat dünyası hastaneye koştu.
TÜRKİYE'DE

48 bin kişinin kader anı
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in onayını bekleyen Mali Piyasaların Yeniden Yapılandırılması Yasası, tam 48 bin kişinin kaderini değiştirecek. Kamu bankalarında devlet memuru kavramını tarihe gömen yeni yasaya göre özel hukuk sözleşmesine imza atmayanlar 50 gün içinde bankacılığa veda edecek.
EKONOMİ'DE

Kıskançlıktan çatlıyorlar
Başbakan Bülent Ecevit'in Washington gezisi, Yunan basınında da en az Türk medyası kadar yankı yapıyor. Nedeni ise Ecevit'ten 1 hafta önce ABD'ye giden Yunan Başbakan Kostas Simitis'in "medyatik olmayan" gezisi... Simitis'in gezisi ile Ecevit'inkini günlerdir karşılaştıran Yunan medyası, kendi başbakanlarını...
DÜNYA'DA

Türkiye'nin çıkarına aykırı hareket olmaz
ABD'ye yaptığı tarihi geziyi bugün tamamlayacak olan Başbakan Bülent Ecevit, bavul dolusu dolarla değil ama çok önemli destek vaatleriyle, son derece olumlu izlenimlerle dönüyor. Görüşmelerden çok sürpriz sonuçlar çıkmadı. Bilinen, beklenen yaklaşımlarını bir kez daha ortaya koydu taraflar.
POLİTİKA'DA

Ben bile şaşırdım
Beşiktaş Başkanı Serdar Bilgili, SABAH'a son derece açık konuştu: "Geldiğimiz nokta büyük başarı. Ne Daum, ne de ben bunu tahmin edebiliyorduk. Futbol takımımız mucize yarattı. Transferlerde hatalarımız oldu. Ancak gördük, düzelttik. Dönüş yapma cesaretini gösterdik. Bu çok önemli. Veit'i Daum seçti.
SPOR'DA

Artık kardeşlik bitti, şimdi hepimiz rakibiz
Ayrılmaz bir üçlüydü Mahsun, Özcan ve Alişan. Birlikte sahneye çıkıyor, aynı plak şirketinde çalışıyor, gece turlarını birlikte atıyorlardı. Önce Özcan'la Mahsun'un arası açıldı. Ardından da Alişan patladı. O artık 'abilerinin' yanında dolaşan uslu çocuk değil.
MAGAZİN'DE

Ecstasy ruh sağlığını bozuyor!
Her 4 kulüp müdavimi hap kullanıcısından birinin psikolojik sorunları var. İstatistiklere göre diğer kesimlerde bu oran beş kişide bir! Bin kulüp müdaviminin katıldığı ankete göre bu insanların psikoloğa başvurma oranı diğerlerinin iki katı. Milano Üniversitesi Virüs Bilimleri Enstitüsü'nün açıklamasına göre, 600 bin İtalyan bu kış gripten yatağa düştü.
SAĞLIK'DA

Dertlerinizin dermanı 'Melek Metin' geliyor
İlklerin televizyon kanalı ATV bir ilke daha imza atmaya hazırlanıyor. Ünlü sanatçılarımızdan Metin Akpınar'ın sunuculuğunu üstleneceği bir ANS yapımı olan "Yalnız Değilsiniz" aşılmaz sanılan dertlerin çaresi olacak. "Make My Day" adlı Hollanda formatlı programın Türkiye...
MELODİ'DE



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HYDE PARK
SABAH'ın Demokrasi Kürsüsü'nde sizde sesinizi duyurun
KAMPÜS
Amerika, İngiltere, Kanada, Avustralya Eğitim Sistemleri Lisan Okulları ve bir çok temel bilgiler
DÖVİZ FİYATLARI
DOLAR 1,358,668 1,368,227
MARK 612,427 616,736
EURO 1,197,803 1,206,230
Diğer döviz bilgileri

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır