kapat
18.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Benim seçim derdim yok!

"Terim konusunda doğruları konuşuyorum. Yalan söylemem. Seçim kaygım
yok. Lucescu bırakırsa, hocalık lisansı çıkartırım yine de Terim'e gitmem."

Hem Cansun'a hem Terim'e
G.Saray 2. Başkanı Fatih Altaylı, dün Radyo D'de Halil Özer'in hazırlayıp sunduğu "Bol bol futbol" programında, çarpıcı açıklamalar yaptı. Başkan Mehmet Cansun'un "Biz Fatih Terim'e transfer teklifi yapmadık" şeklindeki açıklamasını değerlendiren Altaylı, hem Cansun, hem de Fatih Terim'e göndermeler yaptı: "Biz, G.Saray yönetimi olarak, 13 Aralık gecesi evine gittiğimiz Fatih Terim'e teknik direktörlük teklifi yaptık. O da bunu kabul etmedi. Ama 'Sezon ortasında başkasının yerine geçmek ilkelerime aykırı' filan demedi."

Terim bunu yapmamalıydı
Terim, en büyük başarıları G.Saray'da kazandı. Bir dönem bu kulüpten 5-6 milyon dolar alması, onun G.Saraylılığı'na gölge düşürmez. Kaldı ki, G.Saray dışında aynı başarıları gösteremedi. Hatta gittiği kulüplerde sezonu bile tamamlayamadı. Ama ondan beklediğim kabul etmeyeceği bir görev için baştan hayır demesiydi. Terim, önce en yakın arkadaşı Eren Talu, sonra çok sevdiği Özer Saraçoğlu, ardından 25 yıldır tanıdığı ben ve nihayet G.Saray Başkanı'na bunu söylemedi."

Beceriksiz olduk sanki
Ben kendisiyle konuştuğumda 'G.Saray'ı hocasız bırakmam' dedi. 'Bu ne demek kaptan?' diye üsteledim. 'Ne demekse o demek. Biz hangi camianın adamıyız' karşılığını verdi. 'O halde bunu olumlu algılıyorum' dediğimde bu sefer 'Öyle algıla tabii" yanıtını verdi. Ama G.Saray Başkanı ve 2. Başkanı evine geldiğinde onların teklifini kabul etmedi. Onları kamuoyu önünde beceriksiz duruma düşürdü. Bu nedenle, benim görevi bırakacağım mart ayına kadar G.Saray'da onun çalışmasını istemem. Gerekirse Lucescu bırakırsa, kendim antrenörlük lisans çıkartırım, Terim'e gitmem."

İstifamız cebimizde
Başkan Mehmet Cansun'un açıklamalarına gelince. Benim siyasi kaygım, seçim kazanma derdim yok. Başkan'ın kendi tertipleri olabilir. Belki 'Fatih Terim'i sezon sonu ikna edip, seçimi kazanırım' diyebilir. Kendi seçimi. Ama ben doğruları söylüyorum. Özer Saraçoğlu, benim adıma da Cansun'u arayıp, "Hoca krizi bizim yüzümüzden çıktı. Gerekirse hemen istifa edelim' dedi. Başkan kabul etmedi. Benim yaşım 39. Cansun'un 55. Bugüne kadar hiç yalan söylemedim. Basın herşeyi görüyor. Birşey çarşaf arkasına saklanamıyorsa, o zaman doğruları söylemek lazım."

Murat ÖZBOSTAN



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
banner

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır