kapat
18.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

AK Parti'den HADEP'e: Barajı aşabilir misiniz?

CHP ve HADEP'lilerin buluşmasında baraj gerilimi yaşanırken, Saadet ve AK Partililer de kapatılan Refah'ın binasında gerildiler.
Meclis'teki partilerin bayramlaşma geleneğine, Meclis dışındaki partiler CHP ve HADEP'in de katılması ilginç sohbetlere yol açtı.

İktidar, HADEP'in seçimde barajı aşmasını engellemek amacıyla Seçim Kanunu'nda değişiklik planı yaparken, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yakış, HADEP'i ziyaretinde "Olası seçimde durumunuz nasıl?" diye sordu. HADEP Genel Başkanı Ahmet Türk de, kendileri açısından bir sorun bulunmadığını, toplumsal barış için önemli adımlar atıldığını ve şiddet ortamının yok olduğunu anlattı. İki parti yetkilileri, yüzde 10 seçim barajının indirilmesi gerektiğini savundular. AK Parti'li Yakış, HADEP'e en önyargısız bakan partinin kendileri olduğunu söyledi.

CHP-HADEP GERİLİMİ
Parlamento dışında olan CHP ve HADEP'in bayramlaşması sırasında da Seçim Kanunu'nda yapılacak değişiklikler konuşuldu. HADEP'li Türk, CHP MYK üyesi Ali Dinçer'e "Genel Başkanınızın, barajın indirilmemesi konusundaki açıklamasını çok yadırgadım" dedi. Dinçer ise, vatandaşların, seçim barajının yüzde 20'ye çıkarılması yönünde önerilerde bulunduğunu söyledi. Türk, böylece sağ ve solda birlik oluşabileceğini, bunun yüzde 10 barajından daha iyi olduğunu kaydetti. Aynı konu AK Parti'nin CHP'yi ziyaretinde de gündeme geldi. Ancak bu kez, CHP'li Cevdet Selvi, Yakış'a bu soruyu sordu. Yakış ise, taşra izlenimleri ve kamuoyu şirketlerinin yaptığı araştırmalara göre, yüzde 17'nin üzerinde bir oy potansiyelleri olduğunu öne sürdü. Selvi, kamuoyu araştırmalarının her zaman çok kesin ve doğru sonuçlar vermediğini ifade ederek, TBMM'de 53 milletvekili bulunan AK Parti'nin TBMM'deki etkinliği ile dışarıdaki etkinliğinin örtüşmediğini söyledi.

RP BİNASINDA SÜRPRİZ
Saadet Partisi ve AK Partisi yöneticilerinin bayramlaşması ise gergin geçti. RP'nin eski genel merkezini kullanma kararı alan SP, ilk kez bayramda kullandığı binada, AKP'lileri kabul etti. AKP'li Salih Kapusuz'u karşılayan SP'li Oğuzhan Asiltürk, "Bu binanın, sizin siyasi geçmişinizde tarihi önemi var. Ne hissediyorsunuz?" diye soran gazeteciye yanıt verirken, AKP'lileri iğnelemeyi ihmal etmedi. Asiltürk, "Hissiyatını yuvadan ayrılanlara sormak lazım" diyince Kapusuz da, geçmişte kıvanç duydukları hizmetler için bu binayı kullandıklarını belirterek, "Geçmişte bu binada bulunmuş olmamız, bizler için çok önemli ve anlamlıdır" dedi.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
PARLAMENTO
DSP   130
MHP   127
ANAP   79
DYP   84
AKP   53
SP   48
BAĞIMSIZ   19
BOŞ   10
TOPLAM   550

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır