kapat
18.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

İktidarın gündemi AB

Ecevit, "AB'ye tam üyelik yolunda adım atmamıza sıra geldi" derken, ortağı Bahçeli temkinli konuştu: Laeken Zirve bildirisinin metnini görmemiz lazım!..
Başbakan Bülent Ecevit, Laeken'deki AB Zirvesi'nde Türkiye ile müzakereleri açma zamanının yaklaştığının resmen bildirildiğini belirterek, "AB'ye tam üyelik yolunda adımlar atmamıza sıra geldiği belli oldu" dedi.

Ecevit, bayramlaşma için gittiği DSP'de gazetecilere açıklamalarda bulundu. Ecevit sözlerine, ekonomik sıkıntıları aşma yolunda göstergeler ortaya çıktığını belirterek başladı.

HAKKIMIZI ARADIK
AB'nin Laeken Zirvesi'nde yaşanan olumlu gelişmelere dikkat çekerek devam eden Ecevit, şunları söyledi:

"Türkiye ile müzakereleri resmen açma zamanının yaklaştığı resmen belirtildi. Bu şekilde tam üyelik yolunda adımlar atmamıza sıra geldiği belli oldu. AB bağlamında konvansiyon adı altında bir kuruluş kurulmak isteniyordu. Bazı üyelerin Türkiye'yi bu konuda dışarıda bırakma eğilimleri vardı. Fakat biz hakkımızı aradık ve bulduk. Kuruma Türkiye de katılacak. Bu kuruluş, AB'nin gelişmesi yolunda kararları belirleyecek. O bakımdan çok önemli bir işlevi yerine getirecek."

Başbakan Ecevit, AGSK konusunda ise "2.5 yıldır yoğun bir mücadele verdik ve bu mücadeleyi kazandık" dedi.

BUSH'UN DAVETİ FIRSAT
ABD Başkanı George W. Bush'dan bir davet aldığını da hatırlatan Ecevit, "Bu, yakın dostumuz ve müttefikimiz ABD ile en yüksek düzeyde bir durum değerlendirmesi yapmak için çok iyi bir fırsattır. Ocak ayının ikinci yarısında, Sayın Bush'un bu davetine uyarak ABD'ye gideceğim" diye konuştu.

BAHÇELİ'NİN YORUMU
MHP lideri ve Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli de, partisindeki bayramlaşma sırasında gazetecilerin soruları üzerine, Laeken Zirvesi'ni değerlendirirken temkinli konuştu. Bahçeli, "Zirve sonrasında yayımlanan raporda Türkiye'nin vurgulanarak yer alması memnuniyet verici. Ama, metni tam görmemiz gerekir" dedi.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
PARLAMENTO
DSP   130
MHP   127
ANAP   79
DYP   84
AKP   53
SP   48
BAĞIMSIZ   19
BOŞ   10
TOPLAM   550

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır