kapat
18.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Kriz istemiyorsak devleti değiştirelim

Yılmaz, devletin değişmesi gerektiğini savundu "37 bakanlıkla bir devlet idare edilemez" dedi
ANAP lideri ve Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz, "İleride yeni krizler yaşamak istemiyorsak, önümüzdeki yıl bazı şeyleri mutlaka yapmak zorundayız" dedi.

Eşi Berna Hanım, Devlet Bakanı Yılmaz Karakoyunlu ve Çalışma Yaşar Okuyan ile birlikte dün önce Trabzon'da, sonra da memleketi Rize'ye bayramlaşmaya giden Yılmaz, gezisi sırasında krizlerden kurtulmak için devlette reformun şart olduğunu anlattı. ANAP'ın Türkiye'ye çağ atlatmış parti olarak neler yapılması gerektiğini araştırdığını ve "Çözüm İçin Yeniden Yapılanma" programını açıkladıklarını anımsatan Yılmaz, şöyle devam etti: "Ankara'daki hükümeti iş yükünden kurtarmamız gerekiyor. Bunun yükünü mahalli idarelere vermemiz lazım. 37 bakanlıkla devlet idare edilmez. Bakanlık sayısını yarıya indirmemiz lazım. Birçok kuruluşu birleştirip bazılarını kapatmamız lazım. Aynı zamanda siyasette yapılması gerekenler de var. Vatandaşlar seçecekleri milletvekillerine kendileri karar vermelidir. Ön seçimin bütün partiler için mecburi hale gelmesi lazım. Hem devlet, hem de partiler şeffaf hale gelmeli. Bunlar girmek istediğimiz AB'de zaten yapılmış olan şeyler. Yapamazsak, bu krizlerden kurtulamayız."

Mesut Yılmaz, Rize'de ise, kendisi başbakan olduğu dönemde çay paralarının tamamının yılbaşına kadar ödendiğini hatırlatarak şöyle dedi:

"Maalesef yeni seneye 50 trilyon lira kadar çay borcu ile gireceğiz. Ne yapacağız? Bürokratları yola getireceğiz. Çaykur'un sermayesini artıracağız. Kredi alacağız. Çay parasını her zaman yılbaşına kadar zamanında almak istiyorsanız, beni başbakan yapacaksınız."

Ahu BOZLAR



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
PARLAMENTO
DSP   130
MHP   127
ANAP   79
DYP   84
AKP   53
SP   48
BAĞIMSIZ   19
BOŞ   10
TOPLAM   550

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır