kapat
18.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

İşte huzurevinin reklam yıldızları

Kent Şekerleri'nin reklamında oynayan Maltepe Huzurevi sakinleri Türkiye'nin ilgi odağı oldu. Tanımayanlar bile ziyaretlerine gidiyor!
Yönetmen Sinan Çetin'in çektiği Kent Şekerleme reklamı bu yıl ağlatmadı. Geçen sefer birçok kişi, bayram günü çocuklarının ve akrabalarının ziyarete gelmediği yaşlı çift için epey gözyaşı dökmüştü. Ancak Çetin bu yıl insaflı davrandı! Bayrama heyecanla ama aynı anda biraz da umutsuzca hazırlanan huzurevi sakinlerinin mutluluğuna şahit olduk.

Bu reklamın olumlu toplumsal sonuçları da oldu. O kadar ki, birçok kişi yakını olmasana rağmen huzurevlerini ziyarete etti, hediye götürüp, el öptü. İlginin en yüksek olduğu yer ise, hiç kuşkusuz reklamın çekildiği Maltepe Huzurevi'ydi.

İşte geçen bayrama göre çok daha fazla ziyaret edildiklerini söyleyen, ayrıca hepsi birer reklam yıldızı haline de gelen huzurevi sakinleri...

'Reytingimiz epey artmış'
Samiha Kalıpçı (68): Dört yıl önce 3 kızımın ortancası öldü. Bu olaydan sonra kendi kabuğuma çekildim. Birden çok sessiz biri olmuştum. Arkadaşlarım bile devamlı "Ne bu halin" diye sormaya başlamışlardı. Ama bu reklamla birlikte hayata döndüm. Şimdi eski neşeme ve arkadaşlarıma kavuştum. Yıldız olduk ya, meğer herkesin hayranları varmış. Hemşireler hep söylüyor. İnsanlar, "Mavi gözlü teyze" diye gelip beni soruyorlarmış. Ama tek sorulan ben değilim. Mahinur'un, Celal'in de bir sürü hayranı oldu reklamdan sonra. Yani artık huzurevinin de reytingi arttı. Zaten ziyaretimize en çok gazeteciler ve televizyoncular geliyor. Reytingimizin arttığı bu manzaradan belli değil mi?

'Kırışıklıklarımı gördüm ekranda'
Mahinur Sakın (70): 11 yıldır huzurevindeyim. Almanya'da yaşayan bir kardeşim dışında hiç kimsem yok. Yani ölsem cenazemi almaya kimse gelmez. Reklam çekilirken çok yorulduk ama değdi diye düşünüyorum. Çünkü reklamdan sonra görüşemediğim birçok eski arkadaşım aradı. Eski bayramlara göre daha çok ziyaretçi geldi. Çocukların ya da torunların ziyarete gelmesi çok güzel. Ama bizim gibi hiç kimsesi olmayan insanların gelenler tarafından ilgi görmesi çok daha değerli bence. Nur hemşire, "Teyze, seni o kadar çok soran oldu ki idaredeki arkadaşlar uğraşamaz hale geldiler" dedi.

'Çekimlerde çok eğlendik!'
Reklam sayesinde ziyaretçi sayısı arttı. Ama sadece bayramlarda mı hatırlanmalıyız? Yine de gelenlerden çok mutlu oluyoruz. Biz bu hayattan memnun olduğumuz için buradayız. Bütün gün buradakilerin sigorta, reçete gibi dertlerine koştururum. Onun için çekimler gayet hafif geldi. Ama diğer arkadaşlar biraz hareketsiz oldukları için iki gün çalışmak onları yordu. Her şeye rağmen hepimiz çok eğlendik.

Celal KantarcI (72):'Sibel'le göbek attık'
Hayatım boyunca hiç eğlenmedim. Ama bir çok gönül maceram oldu. Şimdi kardeşimle beraber burada kalıyorum. Daha elimiz ayağımız tuttuğu için arkadaşlarımı, eşimi, dostumu ben ziyarete gidiyorum. Bu yıl reklamın etkisiyle çok gelen oldu. Geçenlerde ATV'de Esra Ceyhan'ın programında Sibel Can'la karşılıklı göbek attık. Müthişti, reklamda oynamasaydım bu şansı yakalayabilirmiydim!

İlker AKGÜNGÖR



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır