kapat
18.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Dünyaya açıldık

Milli Basketbol Hakemi Fatih Söylemezoğlu, Koraç Kupası maçını yönetmek için eksi 40 derece soğuğun altındaki Sibirya'ya gitti

Uluslararası Basketbol Federasyonu FİBA, Sibirya'da oynanacak maç için Türk hakem Fatih Söylemezoğlu'nu görevlendirdi. Milli basketbol hakemi Fatih Söylemezoğlu, Doğu Sibirya'nın Ekaterinburg kentinde yarın oynanacak Koraç Kupası maçını yönetecek. Milli hakem eksi 40 derece soğun hüküm sürdüğü Ekaterinburg kentine 17 saatlik yolculuğun ardından ulaşabilecek. Söylemezoğlu, bugün Ankara'dan yola çıktı.

Koraç Kupası'nda, Rusya'nın Doğu Sibirya bölgesindeki Ekaterinburg kentinin basketbol takımı Evras ile Slovenya'nın Lesko takımları eşleşti. İki takım arasındaki maçı yönetmek için de Türk hakem Söylemezoğlu görevlendirildi. 19 Aralık'taki maça hazırlanırken, Ekaterinburg kentini zor bulan Söylemezoğlu, bu şehre 17 saatlik bir yolculuk ve toplam 10 saatlik bir uçuşun ardından ulaşabilecek.

BAVULU KAZAK DOLU
Geceleri eksi 40 derecelik bir soğuk havanın hüküm sürdüğü Sibirya'daki Eketerinburg kentine bugün hareket eden, 16 yıllık Milli Basketbol Hakemi Söylemezoğlu, "Ankara'dan İstanbul'a, oradan da 3 saatlik bir yolculuğun ardından Moskova'ya ulaşacağım. Moskova'da havalimanında yedi saat beklememiz gerekiyor ve iç hat seferi ile Ekaterinburg'a da 6 saatlik bir uçuşun ardından gideceğim" dedi. Bugüne kadar 20 ayrı ülkede çok sayıda uluslararası maç yöneten Söylemezoğlu, Sibirya yolculuğunu şöyle anlattı:

"Çok soğuk bir kente gidiyorum. Eşim bavuluma, 5 kazak, iki palto, çok sayıda atkı, şapka ve eldiven koydu. Uzun bir yolculuk ve soğuk dışında bir problem olacağını zannetmiyorum."

Milli hakem Fatih Söylemezoğlu geçen hafta da sıcak çatışmaların hüküm sürdüğü İsrail'de maç yönetti. Söylemezoğlu, Ramat ile Halon arasında oynanan maçta hakemlik yaptı.

Cengiz UYSAL



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır