kapat
18.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Yurdu sel aldı

Sel Antalya ve İzmir'i sildi süpürdü; ocakları söndürdü. Antalya Valisi, 'Manavgat tehlike altında' alarmı verirken acı bilanço yürekleri yaktı: 4 kişi yaşamını yitirdi, 2 kişi de kayıp...
Antalya'da Şeker Bayramı vatandaşlara zehir oldu! Aralıksız yağan yağmur can alırken, yüzlerce dönümlük sera sular altında kaldı, dereler taştı, köprüler yıkıldı. Manavgat'ta, 1.5 yaşındaki Mustafa Keleş'in üzerine kaynar su dökülünce, bütün aile seferber oldu. Ve minik Mustafa'yı hastaneye götürmek için yola çıkan dede Mustafa Keleş, Gülsüm Keleş ve misafirleri Metin ile eşi Ayşe Can'ın otomobili sel sularına kapıldı. Sürüklenen araç ağaca takılarak durabildi. Metin ve Ayşe Can çiftinin cesetleri bulunurken, diğer 3 kişi ise hâlâ kayıp. Kumluca'da ise 30 yaşındaki Şerife Yalçın sel sularına kapılarak yaşamını yitirdi. Antalya Valisi Ertuğrul Dokuzoğlu, "Lodosun ve şiddetli yağışın devam etmesiyle halinde Manavgat tehlike altında olabilir" açıklaması yaptı.

HAVAYA ATEŞ AÇILDI
İzmirliler de bayramı sular altında geçirdi. Önceki gün aniden bastıran sağanak İzmir'de can aldı. Arabasını güvenli yere park etmek isteyen 31 yaşındaki Şebnem Gürçen elektriğe kapıldı; olay yerinde yaşamını yitirdi. Birçok ev sular altında kalırken, Emniyet güçleri hızla yükselen sulara karşı havaya ateş açarak, vatandaşları yüksek katlara çıkmaları yönünde uyardı. İzmirliler dün selle boğuşurken bir de deprem tehlikesi atlattılar. Saat 15.08'de 3.8 büyüklüğünde meydana gelen depremde, vatandaşlar kötü hava koşullarına rağmen kendilerini sokağa attı.

İKİZLER DONDU
Adapazarı'nda ise apayrı bir dram yaşandı. Kar yağışı nedeniyle hastaneye yetiştirilemeyen Nuriye Çimen adlı genç kadın, minibüste doğum yaptı ve ikiz bebek dünyaya getirdi. Ancak talihsiz bebekler dünyaya henüz 'merhaba' derken soğuktan donarak yaşamını yitirdi.

ÇARŞAMBA TAŞTI
Konya Seydişehir'de iki gündür aralıksız yağan yağışlar nedeniyle Çarşamba Çayı taştı. İlçede 12 mahallenin tamamını su bastı. Yağmura hazırlıksız yakalanan ilçe halkı ise evlerinde mahsur kaldı.

DOĞU'DA YOLLAR KAPALI
Doğu Anadolu'da ulaşıma kapanan 315 köy yolunun açılması için çalışmalar sürdürülüyor. Trakya'da da kapanan köy yollarının sayısı 414'e ulaştı

YOLLAR KAPANDI SATICILARA GÜN DOĞDU
Şeker Bayramı'nda kara doyan Türkiye, bunun cefasını da fazlasıyla çekti. Sürekli kar yağışı nedeniyle Abant-Mudurnu yolu kapandı. Araçlar saatlerce yolun açılmasını bekledi. Bazı satıcılar bu durumu değerlendirip, şoförlere zincir sattılar. Ayrıca, Uludağ'da kaybolan biri Avusturya vatandaşı 2 dağcıya sağsalim ulaşıldı.

ACI BAYRAM...
Henüz 31 yaşındaydı Şebnem Gürçen. Bir gıda firmasında müdür olan Gürçen, yağış nedeniyle arabasını güvenli bir yere park etmek istedi. Elektriğe kapılan bir çocuk annesi Gürçen, yaşamını yitirdi.

Yağışlar sürecek
Soğuk ve yağışlı hava bugün de etkisini tüm yurtta sürdürecek. Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısı yağışlı geçecek. Yağışlar etkili ve sürekli olmak üzere karla karışık olacak.

Yusuf DALAMAN - Bayram KAYGUSUZ



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır