kapat
18.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Ladinci Türk yakalandı

Kandahar havaalanında ele geçirilen El Kaideciler'in birinin üzerinden Türkçe belgeler çıktı. Afgan askerlerin elinden son anda kurtarılan Türk militan, Amerikan askerlerine teslim edildi
Taliban için savaşan 2 Türk'ten sonra Afganistan'da bu kez El Kaide saflarındaki bir Türk ele geçirildi. Reuters haber ajansına göre, Türk El Kaideci geçen cumartesi günü, yeni vali Gül Ağa'ya bağlı askerler tarafından Kandahar havaalanında yakalandı. Adı açıklanmayan Türk El Kaide militanı, gözaltına alınan birçok Arap savaşçı arasında yer alıyordu. Üzerinden sahte pasaport ve Türkçe belgeler çıkan militan, linç edilmekten sonra anda kurtarıldı. Doğu İttifakı'na bağlı Asker Han adlı bir asker, Reuters muhabirine "Onu yakaladığım an bıçağımla kafasını koparmak istedim. Arkadaşlarım engel oldu. Sonra onu Vali'nin evine götürdük" diye konuştu.

MOLLA ÖMER DAĞA KAÇTI
Türk militan Pazar sabahı sorgulanmak üzere Amerikan askerlerine teslim edildi. Kamptaki bir hapishanede tutulan Türk'ün üzerinde ele geçirilen belgeler dün medyaya dağıtıldı.

Bu arada Celalabad yakınlarındaki Tora Bora mağaralarındaki El Kaide militanları da dün dağlardan indirilip, hapisanelere gönderildi. Taliban karşıtı Afgan güçleri, güneyde de Taliban lideri Molla Muhammed Ömer'in adamlarıyla birlikte saklandığı belirlenen bölgeye saldırmaya hazırlanıyor. Molla Ömer'in Taliban ve El Kaide savaşçılarıyla birlikte Helmand kentine bağlı Bagran köyü civarındaki dağlar ve mağaralara çekildiği belirlenmişti.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır