kapat
20.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 RAMAZAN
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

ESNAFI YAKMAYIN

Ekonomik kriz nedeniyle siftah yapamayan esnaftan bu yılı zararla kapatsa bile vergi istenecek. Çünkü kanun böyle emrediyor. Krizden en ağır darbeyi 2 milyon esnaf ve tüccar yedi. Yüzbinlercesi kapıya kilit vurdu. Kalanlar ise can çekişiyor. Bu yılı karla kapatmaları imkansız. Ama vergi yasaları zarar beyanını kesinlikle kabul etmiyor. O nedenle esnaf ve serbest meslek mensupları 2001 yılındaki kazançları ne olursa olsun Hayat Standardı Vergisi ödeyecek. Üstelik yine yasalar uyarınca geçen yıl ödedikleri verginin üstüne "Yeniden değerleme Oranı" kadar ekleyip vermeleri istenecek. 2002 yılı için bu oran yüzde 53.2 olarak belirlendi. Yani geçen örneğin bu yıl 2 milyar 500 milyon lira vergi veren bakkal, kasap, berber veya terziden 2002 yılı Mart'ında 3 milyar 750 milyon lira vergi istenecek.
Tüm metin

Kabil'de film gösterimi sırasında izdiham
Afganistan`ın başkenti Kabil`deki sinema salonunda, beş yıl aradan sonra halka açık ilk film gösterimi sırasında izdiham çıktı. Askeri polis, ``Uruj``(Yükselme) adlı Afgan filmini izlemek için 600 kişilik Bahtar Sineması`na girmeye çalışan kalabalığın arasında çıkan kavgaya müdahale etti.
SON DAKiKA"DA


Kapkaççılar daha kaç can alacak!
Altınyıldız Fabrikası'nda 8 yıldır bilgisayar operatörü olarak çalışan 28 yaşındaki Rıdvaniye, bir haftalık izninin ardından dün sabah işbaşı yapmak üzere Bağcılar Hürriyet Mahallesi Emek Sokak'taki evinden çıktı. Aslında sabah 07.00'deki servisine binmesi gerekiyordu; fakat geç kalmıştı.
TÜRKİYE'DE

Vergi iadesinde işkenceye son!
Migros, geliştirdiği yazılım ile fişlerde emekli ve çalışana göre iki ayrı toplam vererek hesaplamada büyük bir kolaylık sağladı. Bir çok perakende kuruluşuna da örnek olacak sistem Migros Bilgi İşlem Servisi tarafından iki ayda hazırlandı. Önce 25 bin ürün tek tek tarandı. Bütün ürünler kodlandı.
EKONOMİ'DE

Vur emri!
"Ladin Avı"na Amerikan özel birliklerinin en seçkin kesimini oluşturan 800 Delta Force komandosu katılıyor. Bu takipte İngiliz SAS komandoları ve Ladin'in kellesine konan 25 milyon dolar ödülün peşinde olan çok sayıda Afgan savaşçı da Amerikan askerlerine yardımcı oluyor. Verilen emir ise çok net:
DÜNYA'DA

İletişim kazası
Sayın Genel Başkan, özellikle üslubumun yakışıksız olduğunu dolayısıyla bunun koalisyon ortakları arasında gereksiz bir hassasiyet yarattığını söyledi. Ben de üslubum konusunda eleştirileri kabul edebileceğimi, ama görüşlerim konusunda başından beri parti tarafından benimsenmiş görüşleri...
POLİTİKA'DA

Romayı yakarız
Galatasaray, Şampiyonlar Ligi ikinci turundaki ilk maçını bu gece 21.45'te İtalya Şampiyonu Roma ile oynuyor. Ali Sami Yen Stadı'ndaki karşılaşmayı Fransız hakem Claude Colombo yönetecek. Sarı-kırmızılı camia, Roma'yı devirip ikinci tura iyi bir başlangıç yapacaklarına inanıyor.
SPOR'DA

Aysun, Selin'i affetmiyor
Bu güzel manken, podyumdan arkadaşı Selin Toktay'dı. Emre ile Selin'in başbaşa görüntülenmelerinin ardından iki manken arasındaki kavga doruğa çıktı. Aysun Emre ile barıştı ama her fırsatta Selin'e olan kinini dile getirdi. Ravelli gömleklerinin defilesinde Aysun ile aynı podyumu paylaşan Selin, kuliste Aysun'a...
MAGAZİN'DE

Ahududu kanseri önlüyor
Uzmanlar fareler üzerinde yaptıkları deneylerde, kanseri oluşturan NMBA maddesini enjekte ettikleri hayvanların yarısına normal diyet uyguladı. Diğer yarısına ise diyetle birlikte siyah ahududu verildi. Deneyler sonucunda siyah ahududu verilen farelerdeki kanser tümörleri sayısının yüzde 49 azaldığı...
SAĞLIK'DA

Şantajcılardan şikâyetçiyim!
İstanbul 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde dün olağanüstü bir gün yaşanıyordu. Star Tarkan'a çıplak fotoğraflarıyla şantaj yaptığı gerekçesiyle 3 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Süleyman Şahin'in duruşma günüydü. İlk duruşmada tahliye olan sanık mahkemeye gelmemişti. Ancak Tarkan, avukatlarıyla...
MELODİ'DE



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
  Kasko sigortanıza en uygun  
 rakamı ödediğinizden emin  misiniz?
Evet
Hayır
Bilmiyorum
Kaskom yok
Arabam yok
   
HYDE PARK
SABAH'ın Demokrasi Kürsüsü'nde sizde sesinizi duyurun
KAMPÜS
Amerika, İngiltere, Kanada, Avustralya Eğitim Sistemleri Lisan Okulları ve bir çok temel bilgiler
DÖVİZ FİYATLARI
DOLAR 1,460,000 1,470,000
MARK 652,000 662,000
EURO 1,293,000 1,299,000
Diğer döviz bilgileri

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır