kapat

19.12.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
microbanner
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
GÜNGÖR MENGİ
Acılı aydınlık
Çetin Altan dün "Türkiye'nin çok sorunu falan yok, sadece bir tek sorunu var, o da saydamlık" diye yazdı. Haklı.. Çetelerden enflasyona tüm belalar karanlıkta üremiyor mu?

ÇETİN ALTAN
Ramazan üstüne taze Bektaşi fıkraları
Bektaşiye sormuşlar: - Ramazan hakkında ne düşünüyorsun?- Valla, demiş, iftar için birşey demiyorum; ancak şu sahuru öğleye alsalardı daha iyi olurdu.

HINCAL ULUÇ
Pazar Neşesi
Pazar neşemiz Süleyman Çavuşoğlu'ndan..Cennette tek başına canı çok sıkılan Havva, Yüce Tanrı ile konuşmak istediğini söylemiş.

CENGİZ ÇANDAR
Soru değişti...
Türkiye'ye ilişkin olarak son günlerde duyduğum en çarpıcı teşhisi Morton Abramowitz koydu. "Artık mesele Türkiye'nin değişip değişmeyeceği değil; değişeceği kesin. Mesele, ne zaman ve ne şekilde değişeceği..." Yani, artık dışarıdaki "temel Türkiye sorusu" temelden değişti...

SELAHATTİN DUMAN
Magazincilik zor durumda..
Ramazan ayı yüzünden hız kestikleri için elleri kolları bağlandı.. Kapısında nizamiye kurdukları mekanlardan da iş çıkmıyor.. Meyhaneler deseniz zorunlu tatildi.. Şimdi gel de vatandaşa magazinleşme hakkını kullandır..

RAUF TAMER
Bilimsel kehânet
Hani nerde?14-17 Aralık arası, büyük bir deprem olacaktı Marmarada...Hükümet bizi ciddi ciddi uyarmıştı...Sonra da Allah İstanbulumuzu korusun diyerek kaderciliğe sığınmıştı.

A. SAVAŞ AKAT
Pratik hesaplar
2000 yılı için gün gün kurların açıklanmasından bu yana bir hafta geçti. Böyle bir duruma hiç alışık değiliz. Vatandaşların bunun ne anlama geldiği konusunda tereddütleri olduğunu izliyorum.

NURİYE AKMAN
Avrupa'nın beden ölçüsü bize uymaz
Mizah yazarı Necef Uğurlu'nun penceresinden Türk'ün AB girizgahı: Evet. Pizza yiyiyoruz. Hamburgeri yutuyoruz. Ama bir anda sarışın, mavi gözlü bebekler doğmasını bekleyemeyiz. Onların konfeksiyon standartlarına bile uymuyoruz.

ALİ ŞEN
Onlar ortak, biz pazar mıyız?
Tam üyelik aşamasında hep verici olmalıyız. AB'ye üye olan hep kârlı çıkmadı. Helsinki'de kazanılan adaylık statüsü akılsızca yönetilirlerse, Türkiye için büyük kayıp olur. Onlar ortak biz de pazar kalmaya devam ederiz

ZÜLFÜ LİVANELİ
Çılgın dünyanın yazarı
Sabah New York Times'ın birinci sayfasına bakar bakmaz resmini gördüm. Sonra da haberi okudum. Yazar Joseph Heller ölmüştü.

GÜLAY GÖKTÜRK
Kadın güzelliği: İki tarafı keskin bıçak
Herkesin işin aslını bildiği, ama ispatlanamayan ve inkâr edilmesi gelenek olan durumlar vardır. Discovery Channel'daki olay gibi.

ABDURRAHMAN YILDIRIM
Dinlenme fırsatını kullanacak mı?
Ardarda gelen olumlu gelişmelerin etkisinde faizlerde meydana gelen sert düşüş şimdilik durulurken borsanın hızlı çıkışı devam ediyor.

TEVFİK YENER
Ve unutulan güzellik
Panter gibiydi ayol!.. Uçtu heriflerin üstüne, ağızlarını burunlarını dağıttı. Yumrukları, tekmeleri pervane gibiydi...

YUSUF SARI
Borsa zirveyi seviyor
Geçen haftayı da hızlı yükselişle tamamlayan Borsa Endeksi'nin sadece Kasım ve Aralık aylarındaki artışı yüzde 100'ü aştı. Enflasyon, faiz sarmalının çözümü için yapılan uygulamaların inandırıcılığı arttıkça, borsa güç kazanıyor.

YAZARLAR E-POSTA LİSTESİ

Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır