kapat

18.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Atel
GÜNGÖR MENGİ
Haydi Türkiye
Depremlerle sallanan Türkiye'nin kalbi İstanbul'da 54 ülkenin liderleri, güvenli bir dünya inşa etmek için toplandı.

A. SAVAŞ AKAT
Bilimin gücü
On gün önce "Yıldız Falı ve İktisat" başlıklı yazımda tahmin yapmanın zorluklarını anlatmıştım. O arada yer bilimlerinden örnek vermiştim. Çünkü 17 Ağustos'tan sonra öğretim üyelerinin deprem konusunda anlaşamadıklarını kamuoyu birinci elden izlemişti.

ÇETİN ALTAN
Globalleşmenin dinamiği ve "resmi görüşler" donmuşluğu
Hızla değişmekte olan dünyanın, Türkiye'yi de değiştirmeye hazırlandığı kesin.. Özellikle de büyük Amerikan firmaları Türkiye'nin altyapısını değiştirecek okkalı yatırımlar yapmaya başlarlarsa...

CAN ATAKLI
Bu fotoğraf içimi sızlattı
Böyle bir fotoğrafı hiçbir Türk lider çektiremedi Amerika Başkanı Clinton İzmit'te, depremzedeleri ziyaret ediyor. Şimdi lütfen Clinton'ın karşısındaki insanların yüzlerine, Amerikan Başkanı'na uzanan ellerine daha dikkatli bakın.

CENGİZ ÇANDAR
"21.Yüzyıl misyonu"
Bill Clinton'un 15 Kasım TBMM konuşması tarihe geçti. 21.Yüzyıl'da Türkiye'nin ve hatta yüzyılın tarihini yazacaklar için, bu konuşma önemli bir "referans noktası" oluşturacak.

NECATİ DOĞRU
Clinton, neredeyse Türkiye'den vatandaşlık isteyecek!
Sanki eserlerimizin büyüsüyle büyülendiği için Anadolu coğrafyasının sedefine Amerikan dostluğunu da iyice şırınga ederek, "Eşsizsiniz... Eşsizsiniz... Harikasınız... You are great... It is amazing... Cute..." diye dolaşıyor. Clinton, bize hayran!

YAVUZ DONAT
Kırat'ın sağlık durumu
Cumartesi günü Ankara'da, Atatürk Spor Salonu'nda "deprem" olacak mı, olmayacak mı?.. Soruyu önce Hasan Ekinci'ye sorduk. DYP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Ekinci "deprem yok" dedi.

GÜLAY GÖKTÜRK
Global Köy'ün muhtarı
Global Köy'ün muhtarı bizim mahallede! Mahalle halkının tezahüratına bakılırsa, seçmemiş de olsalar bu muhtarı çok seviyorlar.

ALİ KIRCA
Son İstanbul depremi
İstanbul'u etkileyecek deprem tartışılırken, bilim adamlarından hep aynı şeyi duyduk: "105 yıldır İstanbul'da deprem olmuyor!"

ŞÜKRÜ KIZILOT
Ücretlilerin vergisi giderek azalıyor...
Yıllardır sürüp giden, işçilerin ve memurların, ağır vergi yükü altında ezildikleri tartışması, artık yavaş yavaş ortadan kalkıyor. Son vergi düzenlemeleri ile gelir vergisi tarifesinde "ücretliler lehine" yapılan değişiklikler, ücretlileri önemli ölçüde rahatlattı.

ZÜLFÜ LİVANELİ
Deprem bölgesinde bir "insan"
Çadırkent'teki yaralı halkımız, gözlerinin içi gülerek Clinton'ın ellerine sarılıyorsa, bundan çıkarılacak dersler var demektir.

RAUF TAMER
Herkes razı...
İstanbul kitlendi. Dilediğiniz yollara girip çıkamıyorsunuz, en rutin caddelerden bile geçemiyorsunuz... Kavşakların çoğu iptal. Otellerin çevresi, yüz metrelerce öteden kesik.

HINCAL ULUÇ
Soru sormasını bilmeyen gazeteciler!..
Yani çıldırmamak elde değil.. Bu kadar acemi, bu kadar meslekten uzak, bu kadar bilgisiz ve yeteneksiz insanların eline nasıl mikrofon veriyor ve milyonlarca insanın önüne nasıl "gazeteci" diye çıkarıyorlar?..

AHMET VARDAR
İkinci büyük depremin ardından görüntüler...
Yine dayanamadım ve arabama atladığım gibi deprem bölgesine gittim. Bu gidişimin amacı geçen seferki gibi değildi. Bir gözlem yapayım demiştim. Yetkililerden, görevlilerden habersiz deprem sahalarını dolaştım, merak ettiğim konuları inceledim. Yıkıntıların ve çöküntülerin arasında bir tam gün dolaştım.

YAZARLAR E-POSTA LİSTESİ

Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır