kapat

18.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Patatesli gözleme
Malzemesi
*5.5 su bardağı un
*1 çorba kaşığı kuru maya*
1 tatlı kaşığı toz şeker
*1.5 su bardağı ılık su
*6 adet patates (haşlanmış)
*2 adet soğan
*2 demet maydanoz
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*Yarım çay bardağı tereyağı veya margarin
*Tuz, pulbiber

HAZIRLANIŞI
4.5 su bardağı unu geniş bir kaba alalım. 1.5 su bardağı suyu ılıtıp, içine şeker ve toz mayayı aktaralım. Tuzunu ekleyelim. Maya kabarınca, mayalı sıvıyı unun ortasına alalım. Ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edip, 5 dakika yoğuralım. Hamur iki misli kabarana dek mayalandıralım. Mayalanan hamuru 10 bezeye bölelim. Her bezeyi, ayırdığımız un ile 1 mm kalınlığında açalım. Haşlanmış patatesleri soyup, rendeleyelim. Soğanları küçük küçük doğrayıp, sıvı yağda pembeleştirelim. Patatesi, doğranmış maydanozları, tuzu, pulbiberi ekleyip, karıştıralım. 1 dakika sonra ateşten alalım. Açtığımız yufkaların yarısına patatesli iç koyalım. Diğer yarısını üzerine kapatalım. Kenarlarını parmak uçları ile kapatalım. Büyük bir teflon tavayı ya da sacı ısıtalım. Margarin ile hafifçe yağlayalım. Gözlemelerin bir yüzünü, daha sonra da öteki yüzünü ters çevirip pişirelim.

Emine S. Beder


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır