kapat

19.08.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
'Tarihin en ağır depremi!'
Başbakan Bülent Ecevit, Kocaeli merkez üslü depremin tarihin en ağır deprem felaketlerinden biri olduğunu belirterek, "Ama Türk ulusu ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti, pek çok zor sorunun üstesinden gelmiştir.

Şimdi bunu başarabileceğimize inanıyorum" dedi. Dün yeniden Kocaeli ve çevresinde incelemelerde bulunan Ecevit, yaptığı incelemelerde en büyük sorunun, bazı yollarda ulaşımın durması veya zorlaşması olduğunu söyledi. İkinci sorunun ise özellikle Yalova, Gölcük, Sakarya ve Kocaeli'nde telefon görüşmelerinin yapılamaması olduğunu ifade eden Ecevit, bu sorunun yardımları büyük ölçüde aksattığını kaydetti. Başbakan en tehlikeli durumun ise Tüpraş'taki yangın olduğunu vurguladı.

Sadece müteahhit mi?
Ecevit, depremde hasar gören binalardaki müteahhit kusurlarının öteden beri belli olduğunu ifade ederek, bazı binalarda gerekli denetimin yapılmadığını söyledi.

Bu konuda mutlaka önlem alınması gerektiğini ifade eden Ecevit, sadece eksik malzeme kullanılan binaların çökmediğini dile getirdi. Ecevit, "Örneğin Gölcük'teki Deniz Kuvvetleri'nin merkezinde, tabii eminim ki Silahlı Kuvvetlerimiz'in titizliği nedeniyle binalar çok dikkatli yapılmıştır. Fakat en büyük hasar da Gölcük'te bu askeri tesislerde. Yani sadece müteaahhit hatası değil, müteahhit hatalarının yer yer olduğu doğru, ama onun dışında da etkenler var."

Demirel: Tedbir alındı
Önceki gece Türkiye'yi sarsan deprem şokunu kendisi de İstanbul'da olduğu için yakından yaşayan Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, ilk şoktan sonra yaraların nasıl sarıldığını da takibe aldı.

Demirel'e Milli Güvenlik Kurulu'ndaki (MGK) Başbakanlık Kriz Merkezi'nde brifing verildi. Demirel, "Acılarımızı kendi içimize gömeceğiz. Soğukkanlılığımızı yitirmeden, paniğe kapılmadan, evvela güncel olan hadisenin altından kalkacağız" dedi.

Deprem karşısında her türlü tedbirin alındığını söyleyen Demirel, felaketin acısının büyük olması nedeniyle insanların sabırsız ve duygusal davrandığını belirtti.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır