kapat

19.08.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Deprem sessizliği
Meclis dün depremi konuştu. Konuşmacıların alkışlanmadığı oturumda deprem 'ilahi bir mesaj' olarak değerlendirilirken, muhalefet çalışmaların yetersizliğinden şikayet etti

Meclis Genel Kurulu dün özel bir gündemle toplanarak, Türkiye'yi sarsan deprem felaketinin boyutlarını ele aldı. Yaşanan acının büyüklüğü ve kamuoyunun hassasiyeti, görüşmeler sırasında muhalefetle iktidar partileri arasında sert tartışmaların yaşanmasını engelledi.

Muhalefet hükümeti, "koordinasyonu yeterince sağlayamamakla" eleştirirken, iktidar ortakları felaketin boyutunu gerekçe göstererek kendilerini savundu.

Bayındırlık Bakanı Koray Aydın'ın, "Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük tabii afeti" olarak nitelendirdiği depremle ilgili olarak MHP'li Grup Başkanvekili İsmail Köse, "Cenap-ı Allah'ın üzerimize getirmiş olduğu bir felaket" değerlendirmesini yaptı.

FP'li Bülent Arınç da, depremi "İlahi bir ikaz" olarak nitelindirdi. "Kıyamet de böyle kopacak" diyen Arınç, "Aklımızı başımıza alalım. Masum mağdur insanların gözyaşlarını dindirmeye çalışalım" şeklinde konuştu.

DYP Cumhurbaşkanı Demirel'in Anayasa'nın 119. maddesini çalıştırarak, depremden zarar gören bölgelerde 'Olağanüstü Hal' ilan etmesini talep ederken, DSP'li Sancar Sayın da, 17 Ağustos'un "Ulusal Yas"günü ilan edilmesini önerdi.

Yılmaz ve Bahçeli izledi
Başbakan Bülent Ecevit'in deprem bölgelerine yönelik inceleme gezileri nedeniyle katılamadığı özel görüşmeyi, Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli ile ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz, yaklaşık 20 kabine üyesiyle birlikte izlediler. Felaket nedeniyle görüşmeler sırasında konuşmacılar kürsüye çıkarken ve inerken alkışlanmadılar.

"Devlet nerede?"
FP grubu adına konuşan Bayındırlık eski bakanlarından Cevat Ayhan, felaket bölgelerindeki çalışmalar konusunda bir koordinasyon eksikliği olduğunu kaydeden Ayhan, vatandaşın "Devlet nerede?" psikolojisi içinde bulunduğunu, bundan sonraki felaketler karşısında daha organize davranılabilmesi için acil tedbir alınması gerektiğini vurguladı.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır