kapat

19.08.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.


Baliç'i Rıdvan mı sattı? (1)


En yakın dostlarım ile Rıdvan konusunda aynı düşünceyi paylaşmıyoruz. Rıdvan Dilmen'e müthiş bir baskı var. İki maç oynandı; 4 puan alındı; 3 gol yendi. F.Bahçe'de işler iyi gitmiyor. Sorun Rıdvan mı?

Bence sorun Rıdvan değil. F.Bahçe'de işlerin iyi gitmediği doğru. Kulüp kötü yönetiliyor. Futbolcular rahat değil. Ürkek ve tedirgin. Baskı altındalar. Koruyucuları yok. "Ne yapayım? Ben mi çıkıp oynayayım?" diyen bir mantıkla yönetiliyorlar. "Rıdvan tam yetkili" dediler. Bu tam yetki acaba ne kadar çok? "F.Bahçe'yi şampiyon yapacağım. UEFA'da final oynatacağım. 2000'li yılların takımını yaptım" diyen insanın, ne yazık ki, icraatıyla dedikleri arasında büyük farklar var. Ve kabağı da Rıdvan'ın başına patlatmak istiyorlar. F.Bahçe taraftarları ise bütün bunları görüyor. F.Bahçe taraftarlarını kimse kandıramayacak. Bu büyük taraftarlar Rıdvan'dan hiç vazgeçmeden tribünleri doldurarak büyük futbolculardan oluşan kadromuzu desteklesinler, teşvik etsinler. Görecekler ki, önümüzde kimse duramayacak.

Okocha ile Baliç yeter
F.Bahçe Avrupa'da Ağustos ayında futbolcu arıyor. Golcü arıyor. Avrupa'da iki tane çok iyi futbolcu var. F.Bahçe'yi hem düzeltecek, coşturacak, belki de Avrupa Şampiyonu yapacak. İkisi de Türk vatandaşı. Birisi PSG'de Muhammed Yavuz. Hani bizim 3 milyon dolara aldığımız Nijerya asıllı Okocha... Diğeri de, geçen yıl 40 gol attıran ve atan Real Madrid'de oynayan Elvir Baliç. Yabancı futbolcu kontenjanı F.Bahçe'de dolu. Bu ikisi de Türk vatandaşı. Bu ikisinin takımda olup kötü 5 yabancımızdan ikisinin yerine Avrupa yıldızları alınsa işte o zaman F.Bahçe Avrupa Şampiyonu olmaz mı? Ancak iyi niyet, F.Bahçe'yi düşünmek, taraftarı kandırmamak ayrı şey, aklı sıra kamuoyu yaratıp verilen paraları tekrar ceplere geri almak ayrı şey.

Real'den alınan paralar kulüp hayrına ve kulüp kasasına girmiş değil ki? Cebinden parayı veren geriye almış. F.Bahçe'yi yönetmek fedakârlık ister. Ben dahil, bütün eski yöneticiler F.Bahçe'ye verdikleri paranın bir lirasını geri almadılar. Güven Sazak da, Şadan da, Vefa da, Orhan da, Sema da, Bayram da, diğerleri de... Hiçkimse parasını geri almadı. En iyi futbolcuları satıp Avrupa'da Ağustos sonunda kim, nasıl futbolcu arıyormuş? Avrupa'da kaç golcü var, iyi bilenlerdenim. Tavsiyede de bulundum. Ancak şu bilinsin ki, sorun Rıdvan değildir. Baliç'i Rıdvan satmadı. Hangi antrenör, çabuk, gol atan ve attıran oyuncuyu satar. n Devamı yarın

Spor Yazarlari sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır