kapat

19.08.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Doyamadılar!
Deprem, henüz 1.5 yıllık evli olan Serpil ve Süleyman'ı da vurdu Serpil sağ çıktı enkazdan ama Süleyman onun kadar şanslı değildi

İstanbul Bayrampaşa'da yerlebir olan bir binada iş makineleri gürültüyle çalışıyordu. Hayatta kalanları çıkarmaya çalışıyorlardı beton yığınları arasından. Saat 05.00 sıralarında, içeriden gelen sesler çalışmayı durdurdu. Sesin geldiği yeri elleriyle kazmaya başladı kurtarma ekipleri. Enkazın altından ilk olarak Mustafa isimli genç bir erkek "Ne olur teyzemi kurtarın" diye bağırarak çıktı. Mustafa'nın hemen ardından ulaşılan teyze Meliha Aslan'ın feryadı ise yürekleri parçaladı: "Siz beni bırakın. Oğlumu kurtarın. Gelinim de içeride. Yeni evli onlar, daha birbirlerine doyamadılar bile!"

Alkışlarla kurtarıldı
Enkaz kaldırma çalışmaları genç çifti kurtarmak için yeniden başladı. Serpil ve Süleyman Aslan sadece 1.5 yıl önce evlenmişti. Korkunç depremin üzerinden tam 14 saat geçmişti. Umutların giderek tükendiği o anda yeni gelin Serpil Aslan'a ulaşıldı. İnanmak güçtü ama yaşıyordu. Genç kadının yaşama isteği depremin yıkıntılarını yenmişti işte. Serpil Aslan beton yığınının arasından çevredekilerin alkışları arasında çıkartıldı. Ama Serpil yaşadığına sevinemiyordu. Çünkü hala enkaz altında olan biricik eşi Süleyman'ı düşünüyordu. Sonunda Süleyman'a da ulaşıldı. Ancak genç adam yaşamıyordu. Onun için çok geçti.

Türkan HİÇYILMAZ (SHA)


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır