kapat

19.08.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Askere özel izin
Milli Savunma Bakanlığı'nca ailesi depremden etkilenen askerlere 45 gün izin verildi. Deprem bölgesinde celbi çıkanların askerliği de kasıma kadar ertelendi

Deprem bölgesinde yakınlarını kaybedenler ile ailesinde yaralı bulunan ve maddi hasara uğrayan askerlere 45 gün izin verildi. Deprem bölgesinde celbi çıkanların askerliği de Kasım ayına kadar ertelendi. Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Salim Dervişoğlu, 30 Ağustos'ta emekliye ayrılacak olması dolayısıyla Milli Savunma Bakanı Sabahattin Çakmakoğlu'na veda ziyaretinde bulundu. Çakmakoğlu, burada yaptığı konuşmada, "Milli Savunma Bakanlığı, Bakanlar Kurulu kararı gereği, o yörede etkilenen, halen silah altında bulunan erlerimize 45 gün izin verme imkanını sağladı.

Anaları, babaları, kardeşleri, eşleri bu bölgede vefat etmiş, yaralanmış veya konutu, işyeri ciddi şekilde hasara uğramış olan bölge askerlerimiz için böyle bir tedbir düşünüldü" dedi.

Milli Savunma Bakanı Çakmakoğlu, deprem bölgesinde celbi çıkanların askerliğini de Kasım ayına kadar ertelediklerini belirterek, Oramiral Dervişoğlu ile daha önce Mersin'de, komutan-vali ilişkisi içinde çalıştıklarını, Milli Savunma Bakanı olduktan sonra da kendisiyle çalışmaktan mutluluk duyduğunu anlattı.

Özellikle Marmara Bölgesi'ni derinden etkileyen depremin, Türkiye'yi acı ve üzüntüye boğduğunu belirten Çakmakoğlu, depremde ölenlere başsağlığı, yaralılara ise acil şifa diledi. Çakmakoğlu, deprem bölgesinden, dün saat 06.00'da Ankara'ya döndüğünü ifade ederek, devlet imkanlarının bu bölgelere yöneltildiğini tespit ettiklerini belirtti. Çakmakoğlu, "Ama eşyanın tabiatında olan gecikme, yolların müsait olmaması ve olayın şoku nedeniyle bazı şikayetleri dinledik. Yaraları sarmaya gayret edeceğiz" diye konuştu.

Oramiral Dervişoğlu da, Gölcük'teki askeri tesislerin, tabiat afetinden büyük çapta hasar gördüğünü, bu hasarı kaldırmaya çalıştıklarını, daha sonra da yaraların sarılması gerektiğini belirtti. Kendisinin aldığı son rakamlara göre, Gölcük'te enkaz altında 157 kişi bulunduğunu, 113 kişinin sağ olarak enkaz altından çıkartıldığını, 32 askeri personel veya ailesini ise kaybettiklerini bildiren Dervişoğlu, ölenlere Allah'tan rahmet diledi.

Oramiral Dervişoğlu, "İnşallah, bu büyük felaketi, mümkün olduğu kadar az zararla atlatırız" diye konuştu.

Oramiral Dervişoğlu, bir soru üzerine, Orduevi binasının çok kötü durumda olduğunu, enkaz altında yaklaşık 100 kişinin bulunduğunu ifade ederek, "Allah'tan ümit kesilmez" dedi. Gölcük'ün ne zaman faal duruma geleceğine ilişkin bir soruya Oramiral Dervişoğlu, "Gemilerimizde hiçbir hasar yok. Gemi personeli enkaz kaldırma çalışmalarına yardım ediyor. Bütün kurumları çalışıyor" karşılığını verdi.

Garnizon içinde 24 bin kişi yaşadığını ifade eden Oramiral Dervişoğlu, bu kişilere ve güvenli olduğu gerekçesiyle garnizona gelen sivil halka yardım ettiklerini belirterek, "Gemilerimiz de yardımcı oluyorlar. Gölcük'te bir sorunumuz yok. Gölcük'te işlerin durması diye bir şey söz konusu değil" dedi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır