kapat

19.08.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yalova'da kimyasal alarm!
Yalova'da Çiftlikköy ilçesine bağlı Taşköprü beldesinde bulunan Akkök şirketler grubuna 5 fabrikadan 2'sindeki gaz sızması tehlikesi nedeniyle vatandaşların Taşköprü beldesi ile Çiftlikköy ilçelerini boşaltmaları istendi.

Çevre Bakanı Fevzi Aytekin, Yalova Çiftlikköy Akkimya tesislerindeki kimyasal sızıntının, Tüpraş'taki yangından daha tehlikeli olduğunu açıkladı. Bakan Aytekin, "İnsanlar sızıntının olduğu yerde havayı teneffüs ederlerse, başta ciğerleri olmak üzere büyük zarar görürler" dedi. Hem Yalova'daki Akkimya tesislerindeki sızıntı, hem de Tüpraş'taki durumu yerinde incelemek, alınacak tedbirleri belirlemek üzere özel giysili uzmanların olay yerine gittiğini açıklayan Bakan Aytekin, "Ancak bölgedeki kargaşa, yolların olumsuz şartları nedeniyle çok zor ulaştılar" dedi. Bakan, şöyle devam etti:

"Yalova'daki Akkimya tesislerindeki sızıntı Tüpraş'tan daha tehlikeli. Çünkü sızıntı kimyasal. İnsanlar bu maddeleri solurlarsa başta ciğerleri olmak üzere önemli tahribat olur."

Halk terk ediyor
Aytekin, bu konuda halkın uyarılıp uyarılmadığı konusundaki soruları ise, "Tahliye etmek çok zor. Çünkü büyük bir kargaşa var. İnsanların yakınları enkaz altında olduğundan kimse bir yere ayrılmak istemiyor. Ancak yetkililer halkı uyardı. Dün akşam saatlerinde itibaren söz konusu yerdeki halkın bölgeyi terk ettiğine dair bilgiler geldi. Ayrıca çevredekilere maske de dağıtılması sözkonusu ancak bu çok yeterli bir önlem değil."

Tüpraş ve çevresinde de gerekli önlemlerin alındığını söyleyen Bakan Aytekin, bu bölgedeki insanlarında başka yerlere gitmeye başladığını belirtti.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır