kapat

19.08.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Somuncuoğlu: Bina sigortasını geliştireceğiz
Toplu konuttan sorumlu Devlet Bakanı Sadi Somuncuoğlu, depreme karşı binalarda sigorta sistemini geliştirmek ve Türkiye'de bunu uygulanır hale getirmek için hükümet olarak bütün güçlerini kullanacaklarını söyledi.

Türkiye'de bina kontrollerinde zaaf bulunduğunu vurgulayan Somuncuoğlu şunları söyledi:

"Türkiye'nin deprem kuşağında olduğunu herkes biliyor. Hangi bölgede hangi şiddette deprem olabileceği geçmiş ölçümlerden bellidir. Dolayısıyla Bayındırlık Bakanlığı, değişik şiddetteki depremlere karşı binaların hangi özelliklerde yapılması gerektiği hesaplarını yapmıştır ve proje onayları ancak bu hesaplara göre mümkün olmaktadır. Olup bitenler bilgi noksanlığından değil, uygulama noksanlığından geliyor. Projeleri çiziyor, ilgili mercilere veriyorsunuz, tasdik ettiriyorsunuz. Müteahhit ve inşaatı yapan şahıs orada zaaf gösteriyor; kontrolörle anlaşıyor. Dolayısıyla projeye uygun olmayan bir inşaat çıkıyor. Sonra da depremde bunlar yıkılıyor. Uygulanabilmesi için işi sistem bazında halletmek lazım. Projenin çiziminden inşaatın yapımına kadar, oradan da 20 yıl süreyle binayı sigorta ettirmek gerekir. Eğer depremde binanın yıkılmasıyla cana, mala herhangi bir zarar gelirse doğrudan sigorta şirketi öder."

Sigorta şirketinin kontrolde zaaf gösteremeyeceğine işaret eden Devlet Somuncuoğlu, "çünkü kendi varlığı o kontrolün iyi yapılmasına bağlıdır. Buna çakışan menfaatlerin dengesi diyoruz" şeklinde konuştu.

REUTERS


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır