kapat

17.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA.. KISA.. KISA..

* Koç'un 5. mezunları diplomalarını aldı
Koç Üniversitesi'nin 5. mezunları, Swissotel'de düzenlenenen törenle diplomalarını aldılar. 70'i İşletme Yüksek Lisans (MBA) ve 183'ü lisans programlarından mezun olan 253 öğrencinin yaşamlarında yeni bir sayfa açan diploma töreninde konuşan Koç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seha M. Tiniç, Türkiye'de yüksek eğitim sisteminde ciddi bir kalite sıkıntısı yaşandığını ve yüksek eğitim kurumlarının reform yapması geerktiğini belirtti.

* Compaq'tan ilk dokunmatik monitör
Compaq, dokunmaya duyarlı ekran TFT 5000, farklı yerleştirme seçeneklerine sahip yeni değer-performans bileşimini soran 17 inç V700 monitör piyasaya sunuluyor. Compaq'ın ilk dokunmatik TFT5000 düz ekran monitörü, müşterilere daha kısa bozulma süresi ve daha az mekanik sorun sunmayı amaçlıyor. TFT5000S monitörü ise sağlık kuruluşları, bankalar ve komisyon firmaları için tasarlanmış.

* Porcan yeni vizyon peşinde
1985 yılında kurulan Porcan Bilişim Holding, Hollandalı bir şirketle geliştirdiği ortaklıkla beraber yeni bir yapılanmaya girdi. Porcan Bilişim'in yeni strateji, holding'e bağlı olarak faaliyet gösteren bütün şirketleri holding bünyesine bağlamak. Porcan Bilişim Holding bu amaç doğrultusunda şirket logosunu da değiştirdi.

* Fornet yeni çözümler üretiyor
Kurumlara komple İnternet ve intranet çözümleri sunan Fornet, bütün hedef pazarlara ulşabilmek için iş ortaklığı programını başlattı. Bu çerçevede , Mayıs ayında düzenlenen toplantıyla potansiyel iş ortaklarıyla buluşma fırsatı bulan firma, yoğun görüşmelerin ardından kendi çalışma sistemiyle bütünleşebileçek firmalarla anlaşma imzaladı. Fornet, bu stratejinin sistematik işlemesi için iş ortaklarını çözüm ortakları ve satıcılar olmak üzere ikiye ayırıyor.

* Bakım Yönetimi hastanelere girdi
International Hospital, ileri teknoloji ekipmanlarının bakım yönetim sisteminin kurulması için Boğaziçi Yazılım'la anlaşma imzaladı. International Hospital'da Maximo Bilgisayar Destekli Bakım Yönetimi projesi kapsamında tüm ekipman kayıtlarının ve buna bağlı olarak gerekli bakım, stok, eleman bilgilerinin bilgisayara aktarılması çalışmalarına başlandı. Bu çalışmalar sayesinde, hayati önem taşıyan tıbbi ekipmanların beklenmeyen arızalarına karşı önlem alınmış oluyor.

* British Airways'ten yeni kampanya
British Airways, Londra'ya Business Class, ABD'ye Business Class veya First gidiş-dönüş uçacak olan Türkiye Executive Clup üyesi iş adamlarına yönelik 'Bir biletle iki kişi uçun' kampanyasını başlattı. Kampanya çerçevesinde bu uçuşlara katılanlar, bir sonraki uçuşlarında yanlarında bir yolcuyu ücretsiz olarak götürebilecekler. 'Bir biletle iki kişi uçun' kampanyası 30 Eylül tarihine kadar sürecek.

* Cevher Grubu'ndan bilgiye yatırım
Cevher Grubu'na bağlı olarak faailyet gösteren Cevher Döküm ve Cevher Makina

firmaları, 2000'li yıllara Vanenburg Business Systems'ın Kurumsal Kaynak Planlaması (ERP) çözümüyle giriyor. Baan IV yazılımının uygulanacağı her iki firmada da ortalama altı aylık bir proje sürecinin ardından etkin kullanıma geçilmesi hedefleniyor.

* HP'den lisansız yazılıma tepki
Eğitim ve biliçlendirme amaçlı faaliyetlerini sürekli yenileyen ve bu çalışmalarla Türkiye'de lisansız yazılım kullanım oranının düşmesini sağlayan BSA Türkiye, HP'den destek görmeye başladı. HP Genel Müdür Aysel Özal, "Lisanssız yazılım kullanımı konusu sektördeki herkesi ilgilendirmenin yanı sıra, özellikle sermayesi yazılım ürünü olan firmalar için hayati önem taşımaktadır" dedi.

* Abba'nın müzikali Lucent'a emanet
Lucent, ünlü müzik grubu Abba'nın İngiltere'deki Prince Edward Salonu'nda sahnelenen 'Mamma Mia' müzikalinin ses düzenini sağlıyor. Lucent'ın uyguladığı WaveLan kablosuz iletişim sistemi, hoparlör için eşit ses dağılımı ve zaman ayarı sağlıyor. Kablosuz bağlantılar ve uygun bir yazılımdan oluşan bu sistemde, PC denetimli yükselticilere ve ses düzenleyicilere uzaktan erişilebilme imkânı bulunuyor.

* Burger King'e servis ödülü
Burger King'in tüm Türkiye haklarının sahibi TAB Gıda, bağlı olduğu Avrupa-Orta-Doğu-Afrika Bölgesi içerisinde uluslararası Burger King tarafından "1999 Restoran Mükemmeliyeti" ödülüne layık görüldü. Restoran mükemmeliyeti ödülü için tespit edilen kriterler, müşteri servisine gösterilen azami dikkat, servis hızı, marka değerlerini yükseltmek ve yönetici eğitiminden oluşuyor.

* Bilişim '99 fuarı kitapçıkta toplandı
Bilişim '99 Bilgi ve İletişim Teknolojileri Fuarı ve TBD 16. Bilişim Kurltayı aktivitelerini içeren, Bilişim '99 Etkinlikler Programı kitapçığı İnterpro tarafından çıkarıldı. 30 bin adet basılan kitapçık, isteyenlere ücretsiz olarak dağıtılıyor. Bilişim etkinlikleri, bu yıl Bilişim Ev, Yazılım Dünyası ve İnternet Dünyası bölümleri ile ilklere imza tamayı hedefliyor.

* Oracle'dan yeni ERP işbirliği
Meteksan Sistem ile Oracle arasında yıllardır veritabanı ve uygulama geliştirme araçları alanlarında süregelen ortaklık, Oracle İş Yönetim Sistemleri ile ERP alanına da taşındı. Her iki firma yetkilileri, ERP alanında internet ve e-ticaret'e bakış, ürün ve satış etkinliği, satış hedefleri ve uyguylama danışmanlığı gibi konularda tam bir uyum içinde olduklarını belirttiler.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır