kapat

17.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

KISA KISA KISA

Para Dergisi 5 yaşında
SABAH Dergi Grubu'nun yayınladığı Aktüel Para Dergisi beşinci yaşını kutladı. Haftalık ekonomi Dergisi Para'nını 5. yaşgünü nedeniyle Kefeliköy'de Koleksiyon Mobilya'nın bahçesinde düzenlenen geçeye reklam ajanslarından pek çok isim katıldı. Geceye Bir Numara-Hearst Yayıncılık Genel Müdürü Mehmet Demirel, Ekonomi Dergileri Grup Başkanı Aydın Demirer, Para Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Güler Akdağ katıldı. Gecede müzik grubu Kırık Kalpler de bir konser verdi.

CSFB: IMF anlaşması Ekim'de
CREDİT Suisse First Boston (CSFB), Türkiye'nin Ekim ayında Uluslararası Para Fonu (IMF) ile bir anlaşma yapma ihtimalinin kuvvetli olduğunu belirtti.

Bültende tahvil ve hisse senedi piyasalarının hükümetin IMF reformlarını yerine getirme konusunda attığı adımlardan sonra bir ralliye başladığı belirtilerek "Türkiye ile IMF arasında Ekim ayında bir anlaşmaya varılmasını bekliyoruz" denildi.

Hükümet ortaklarının Sosyal Güvenlik Reform Tasarısı konusunda anlaşmaya varmış olmasının önemine değinilen raporda, yasanın IMF'nin ana koşullarını karşılayacağı belirtildi.

Brezilya IMF hedefine ulaştı
Brezilya Merkez Bankası'nın ekonomi bölümü şefi Altemir Lopes, ülkesinde 1999 yılının ilk yarısı için, Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) mali ve dış borç konusunda öngördüğü hedeflere ulaşıldığını söyledi. Lopes, Haziran ayı sonu itibarıyla dış borcun, IMF tarafından öngörülen 91.8 milyar doların da altında, 84.2 milyar dolar gerçekleştiğini söyledi. Mali krizde bulunan Brezilya, IMF ile yaptığı anlaşma uyarınca, 2001 yılına kadar Fon'un öngördüğü koşulları yerine getirmesi karşılığında, 41.5 milyar $ kredi alacak. Brezilya, bugüne dek 19 milyar dolar kredi aldı.

Osmanlı altını Vakıfbank'larda
Vakıfbank'ın, Osmanlı Devleti'nin kuruluşunun 700'üncü yıldönümü anısına bastırdığı Osmanlı altınları, 19 Temmuz Pazartesi'den itibaren satışa sunuluyor. 25 bin adet bastırılan hatıra altınların bir yüzünde Osman Gazi'nin resmi, diğer yüzünde de Kanuni'nin tuğrası bulunuyor. 999.9 saflık derecesinde ve bir ons (31.1 gram) ağırlığındaki altınlar, seri numaralı ve dünyanın her yerinde geçerli olacak. Osmanlı altını, 19 Temmuz Pazartesi'nden itibaren tüm Vakıfbank şubelerinden alınabilecek.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır