kapat

15.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
intermerkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Yavru çevreciler and içti
ŞiŞli Terakki İlköğretim okulu yavru çevrecileri tema vakfı düzenlenen konferansta ant içerek " Türkiye çöl olmayacak " dediler. Şişli Terakki İlköğretim okulu çevre kolu öğretmenleri tarafından düzenlenen çevre konferansında bir konuşma yapan okul müdüresi Sevgi Onay " yaşadığımız ne kadar dolu olursa olsun, Dünya'mızın suyunu,havasını,toprağını ve doğasını her türlü kirlilikten korumak için büyük özen gösterilmelidir. Çağdaş insanlarda önde gelen sorumluluk bu olmalıdır." okul korosunun çevre sevgisini anlatan şarkılarla devam eden konferansta, Tema vakfı tarafından hazırlanan " Çocuk ve Çevre " oyunu öğrencilere izlendirildi. Yapılan gösterilerde öğrencilere toprağın yorganı olan bitki örtüsünün önemi anlatıldı. Konferansı izleyen öğrenciler çevreyi korumak için yarının çok geç olacağını, bugün hatta hemen şimdi başlamak gerektiğini söylediler.

Bir meslekten beklentiler
1- KİŞİlerİn mesleklerle ilgili değişik beklentileri vardır. Aşağıda bu beklentilerin bazıları açıklanmaktadır. Bu beklentileri inceleyiniz.

2- Bir meslekten tüm beklentilerinizin bir "KEK" olarak sembolize edildiğini varsayalım. Bu keki nasıl dilimlerdiniz? Hangi beklentilerinizi temsil eden dilimler daha büyük olurdu? Bütün beklentilerinizi dilimlemeniz gerekmez. Veya sizin için önemli olan ama aşağıda yer almayan başka beklentileriniz varsa onları da dilimleriniz arasına katabilirsiniz.

3- Daha sonra en büyük üç dilimdeki beklentileri kekin ortasındaki büyüklük sırasına göre 1-2-3 şeklinde yazınız.

4- Beklentilerinizle seçmek istediğiniz meslekler arasında bağlantı kurmaya çalışın. Bu meslekler beklentilerinizi (özellikle büyük dilimleri) ne ölçüde karşılayabilir?

Coşkulu Mezuniyet
Özel Cihangir okulları 98 dönem mezunlarının verdiği törende öğrenciler süpriz bir film gösterisi yaptı. Okuldaki bir günlerini anlatan sözlerinden sonra, "Eski Dostlar" şarkısı ile programı bitiren gençler iyi geçen üniversite sınavlarından sonra tatil heyecanı yaşadılar.

Yeni Dünya Koleji
Yeni Dünya Koleji,Osmanlının Kültürel Mirasına Sahip Çıkıyor. Okul Kurucusu ve Genel Müdürü Mersiye Pekpak'ın,senelerce Anadolu'nun muhtelif yörelerinden özellikle Kütahya ve Bursa'dan topladığı Osmanlılar tarafından kullanılan kese ve kılıflardan oluşan zengin koleksiyonu Osmanlı Köyü standtlarında sergilenmektedir.

Yabancı Dil Öğrenmek artık kolay
İREMTUR-EF işbirliği ile İremtur seyahat konusundaki lider konumu sonucu tüm iş ortaklarını konularının en iyileri arasından seçmek zorundadır.Ve bu sorumluluk bilinci ile 26 Haziran'dan bu yana yurtdışında dil eğitimi veren önder kuruluş EF Eğitim Ltd ile güçlü bir işbirliği başlatılmıştır.

EF, kalitesi,titizliği ve güvenilirliği ile 1965'den bu yana 40 ülkedeki satış ofislerinde toplam 13.000 personeli ile, 34 yılda dünyanın her tarafından 2 milyondan fazla öğrenciye bu ayrıcalıklı eğitim imkanını sunmaktadır.EF Türkiye ise 7 yıldan beri ciddi çalışma anlayışı ve yoğun çalışma temposu ile 7'sinden 70'ine dil öğrenmek isteyen her Türk insanına bu hizmeti verebilmektedir.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır