kapat

15.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
intermerkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Hedef Üniversite
İnsan her maçı kazanamaz. Ama kişi başarısız-lığından da çok şey kazanabilir. Kendi gücünün ve güçsüzlüğünün gerçekçi olarak değerlendirilmesine yardımcı olabilir.
Ünlü olmak istiyorlar
Araştırmanın sonuçlarına göre öğrenciler, öncelikle yetenekleri doğrultusunda bir meslek seçmek istiyorlar.
Dijital tercih devri
İnsanlar yaşamlarının belirli dönemlerinde tercih yapmak durumunda kalırlar. Ve bu tercihler, yaşamlarının sonraki aşamasını kökten etkiler.
Çevre en önemli faktör
Meslek; "Bir kişinin hayatını kazanmak, geçimini sağlamak için yaptığı iş" olarak tanımlanıyorsa da, sadece para kazanmak için yapılan devamlı bir iş değildir! Meslek, "Belli bir formasyonu gerektiren, bilgi, beceri, ustalık, sevgi ve ilgi isteyen sürekli (hayat boyu) bir iştir!"
Çağı değiştir!
Işık Üniversitesi 1999-2000 Eğitim-Öğretim Yılı'na 21. Yüzyılın gençlerini yetiştirmek için Fizik, Matematik ve Enformasyon teknolojileri bölümlerini açarak giriyor...
Eğitim gözdesi Kıbrıs
Yavru vatan Kıbrıs eğitim adası olma yolunda. Bağımsızlığını kazanan Kuzey Kıbrıs Cumhuriyeti'ne yetişmiş insan güçü kazandırmak, uluslarası toplantılarda Türk tarafının haklı davasını Dünya'ya anlatmak için kurulan Kıbrıs üniversiteleri,anavatanın desteğiyle kısa sürede Dünya'nın tanınmış eğitim kurumları arasındaki yerlerini aldılar.
Merhaba üniversite
Yaşam çizgisinde zaman zaman iniş ve çıkışlar olabilir.Bu inişler ve çıkışlar geçicidir. Yaşam,genç için sürekli olarak yükselen bir çizgidir.
Boğaziçi'den atak
Boğaziçi Üniversitesi'nde verilen eğitim öğrencilerini çok uluslu dünyaya önder ve öncü bir rol almak üzere hazırlıyor.
2000'li yılların okulu açılıyor
Zeynep Mutlu Eğitim Vakfı, 1999-2000 öğretim yılında İstanbul'da ana ve ilköğretim okulları olarak hizmete giriyor.
Uğur Kolejin'de diploma sevinci
1998-1999 Öğretim yılında okuldan mezun olan öğrencilerde ilk üç sırayı kız öğrenciler aldı
Koç Üniversitesi
"Rahmetli Vehbi Koç, Türkiye'de çağdaş eğitim düzeyine erişilebilmesi için Türkiye'nin yükseköğretim sisteminde gereken reformlara örnek olması için Koç Üniversitesi'ni kurdu
Üniversiteye girişin yolu şimdi daha uzun
10 yıl kadar süren, çift sınavlı üniversiteye giriş sistemi, 1998'de tek sınavlı hale getirildi ve ilginç bir çalışma sonrasında bu sınav, ilk kez Haziran `1999'da uygulandı. Şimdi sonuçları bekleniyor.
Okul seçimi başarıyı etkiliyor
İyi bir eğitim almak önemli bir sorundur. Çok nitelikli eğitim veren okullar olduğu gibi, çağ dışı etkisiz eğitim veren okullarında olduğu yadsınamaz.
Haliç Üniversitesi
Bizim Lösemili Çocuklar Vakfı tarafından kurulan bir vakıf üniversites 1998/1999 Akademik dönemden beri eğitim ve öğretime veriyor.
İstanbul'daki Cambridge
İngiliz dilinin eğitiminde dünyaca ünlü Cambridge Üniversitesi eğitim programlarını artık İstanbul'da da bulma şansınız var.
Sorumluluğu gelişmiş gençler eğitecegiz
21. yüzyılın eşiğinde, bilimde ve teknolojide akıllara durgunluk verecek boyutlarda gelişmelerin olduğu günümüzde Milli Eğitim Bakanlığı 1999/2000 öğretim yılında yapılacak değişiklikleri belirledi.
Bilgi Üniversitesi'nden Yüksek Lisans'ta MBA 2000 atılımı
İstanbul Bilgi Üniversitesi (BİLGİ) Yüksek Lisans Programlarına 1997-1998 akademik yılında başladı. Executive MBA; Sinema-TV ve Avrupa Birliği Hukuku ve Kurumları ile başlayan ilk yıldan sonra geçtiğimiz yıl Tam Zamanlı MBA (İşletme Yüksek Lisans) ve Uluslararası İlişkiler bunlara eklendi.
Maden Mühendisliği çağ atladı..
İstanbul Üniversitesi Maden Mühendisliği bölümü atağa geçti. 1981 yılında kurulan bölüm kısa sürede büyük atılıma girdi.
Türkiye dahi ülkesi
ÖSYM verilerine göre Türkiye'deki üniversitelerde 16-20 yaş grupları arasında bin 789 öğrencinin yüksek lisans, 481 öğrencinin de doktora yaptığı belirlendi.
Sabancı Üniversitesi
Sabancı Üniversitesi Rektörü Tosun Terzioğlu öğrenim programı üzerine şunları söylüyor: "Biz bir Dünya Üniversitesi yaratmak üzere yola çıktık.
EĞİTİMDE DIŞA AÇILMA
Ajanslar İngiltere Başbakanı Tony Blair'in üniversitelerine daha fazla yabancı öğrenci çekmek için kampaya başlatığını haber veriyor.
YAŞAR ÖZAY'IN YAZISI

Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır