kapat

15.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
intermerkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Boğaziçi'den atak
Boğaziçi Üniversitesi'nde verilen eğitim öğrencilerini çok uluslu dünyaya önder ve öncü bir rol almak üzere hazırlıyor.

Dünya büyük bir hızla değişim ve dönüşüm geçirmeye devam ediyor. Ve bilgi, çağımızda en çabuk yenilenen kavram... Artık "en iyi" olmak için sadece bilgiye sahip olmaları yetmiyor.

Bilgiye nasıl ulaşılacağı, bunun kavranması için çok yönlü düşünme alışkanlığı, önyargısız bakış açısı değişen dünyanın kavranmasında en önemli araçlar.

136 yıllık adademik yetkinlik geleneği ile Boğaziçi Üniversitesi toplum sorunlarına ve gereksinimlerine eğilerek bunlara çözüm bulacak özgür düşünceli, araştırmacı, kendine güvenen, önyargısız topluma saygılı girişimci bireyler yetiştiriyor.

Boğaziçi Üniversitesi verdiği eğitim, kampüste sağladığı atmosfer e uluslararası düzeyde akademik kadrosuyla öğrenme, kendini geliştirme ve araştırmacı bir kimlik için en verimli koşulları hazırlamayı amaçlar.

Akademik programlarıyla, konferanslarıyla, ders dışı etkinlikleriyle, yakın öğrenci-öğretim üyesi ilişkileri içinde iletişim kurabilme yeteneğiyle öncülüğün merkezi olmayı önümüzdeki yıllarda da devam edecektir.

Eğitim anlayışı
Boğaziçi Üniversitesi'nin eğitim felsefesi temel bilimler, sosyal bilimler ve mühendislik alanlarınında uygulanan "çok alanlı yaklaşım" geleneğine dayanır. Bu anlayış öğrencilerin kendi alanlarında uzmanlaşırken dünyayı farklı yönleriyle kavrayabilmelerini sağlar. Boğaziçi Üniversitesi'ndeki bölümlerin büyük bir çoğunluğu birden fazla fakültenin eğtime katkıda bulunmakta ve gerektiğinde disiplinler arası eğitime olanak sağlamaktadır. Öğrencilerin faydalanabileceği geniş ders seçenekleri vardır. Tüm öğrencilere sorgulayıcı bir dünya görüşü kazandırmayı amaçlıyor.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır