kapat

15.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
intermerkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Eğitim gözdesi Kıbrıs
Yavru vatan Kıbrıs eğitim adası olma yolunda. Bağımsızlığını kazanan Kuzey Kıbrıs Cumhuriyeti'ne yetişmiş insan güçü kazandırmak, uluslarası toplantılarda Türk tarafının haklı davasını Dünya'ya anlatmak için kurulan Kıbrıs üniversiteleri,anavatanın desteğiyle kısa sürede Dünya'nın tanınmış eğitim kurumları arasındaki yerlerini aldılar.

Öğrencilerinin büyük bir kısmı Türkiye ve yabancı ülkelerden gelen öğrencilerle oluşan üniversitelerde,40 ülkeden binin üzerinde öğretim elemanı görev yapıyor.

Girne Amerikan Üniversitesi,1985 yılında Girne'de kurulmuş,KKTC'nin ilk Yüksek Öğretim kurumudur.Hedefi tıkanan Yüksek Öğretim sistemine Amerikan modelini katarak taze bir soluk getirmek ve Kuzey Kıbrıs'a uluslararası bağımsız bir Eğitim Kurumu kazandırmak olan GAÜ,geçtiğimiz 14 yılda büyük atılımlar gerçekleştirmiştir.1993 yılında,Türkiye'deki Yüksek Öğretim Kurulu (Yök)Sistemine alınmıştır.1997-98 döneminden itibaren Amerika'nın Washington eyaletindeki CİTY Üniversitesi ile akademik işbirliği içine girmiştir.1999 yılında 14.Dönem mezunlarını vermeye hazırlanan GAÜ,sağladığı kaliteli eğitimi ile gurur duymaktadır.

IFBE Uluslararası İşletme Eğitimi Federasyonu Üyesi IAA Uluslararsı Ödül Birliği Üyesi'dir

Kıbrıs'ın tek devlet üniversitesi konumunda bulunan Doğu Akdeniz Üniversitesi 31 ülkeden 800 öğretim elemanı ile 55 ülkeden 11 bin 400 öğrencisiyle KKTC 'nin en büyük üniversitesi konumunda bulunuyor. Yirmi yıldan beri ingilizçe eğitim veren okul 2 bin 200 dönüm arazi üzerine kurulmuş dev kampüs. YÖK tarafından tanınan üniversite yedi fakülteyle hizmet veriyor. Kampüs içersinde öğrenci başına 15 metrekare kapalı alan düşüyor. Her dört öğrenciden birine bir bilgisayarın düştüğü üniversitede sınırsız ınternet kullanımı var.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır