kapat

15.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
intermerkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Çağı değiştir!
Işık Üniversitesi 1999-2000 Eğitim-Öğretim Yılı'na 21. Yüzyılın gençlerini yetiştirmek için Fizik, Matematik ve Enformasyon teknolojileri bölümlerini açarak giriyor...

19. yüzyılda, Selanik'e eğitim dünyasına adım atan, 20. yüzyıl boyunca eğitim dünyasını aydınlatan, 21. yüzyılda da aydınlatmayı sürdürecek olan; 114 yılda gelişerek Feyz-i Sıbyan'dan Işık Lisesi'ne, liseden Işık Üniversitesi'ne dönüşen bir eğitim kurumu... Mustafa Kemal'in Feyz-i Sıbyan'da öğrenci olmasıyla ve 14 Aralık 1935 tarihinde, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk'ün, kurumun "Feyziye" olan adını, "Işık" olarak değiştirmesiyle gurur duyan bir üniversite... Genç ve atılımcı kadrosuyla; sevgi dolu, doğaya saygılı, çağdaş, yaratıcı ve ATATÜRK ilkelerine bağlı gençler yetiştirmeyi görev edinmiş.

Genç ve atılımcı kadrosuyla, bilim çağının en önde gelen üniversitelerinden biri olmaya aday Işık Üniversitesi... Yükseköğrenim çağındaki gençlerin, ulusuna ve dünya uluslarına tam anlamıyla yararlı olacak biçimde yetişmeleri için; fen ve sosyal bilimleri özümlesemelerinin; bilişim teknolojilerine egemen olmalarının; en az bir yabancı dilde çalışma yapabilmelerinin yanı sıra; kültür, sanat ve spor gibi yaratıcı etkinliklere katılmalarına da önem vermekte. Dünyaya açılan bilim ve araştırma ortamı Matematik, Fizik, Bilgisayar ve Elektronik Mühendisleri Işık Üniversitesi'nde çalışmalarını sürdürüyor.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır