kapat
SABAH ONLINE ARKA KAPAK

PERÞEMBE 16 TEMMUZ 1998



Hain pusu: 17 þehit

PKK bu kez karakol bastý. 70 kiþilik grup, Kamýþlý Radyolink Karakolu'nu önceki gece roket ve uzun namlulu silahlarla taradý. 2 asteðmen, 1 uzman çavuþ, 7 er ve 7 korucu þehit düþtü. Çatýþmada 15 PKK'lý öldürüldü.



"Teröre karþý tedbir alýndý"

Ordu Valisi Kemal Yazýcoðlu, terörü önlemek için gerekli tedbirlerin alýndýðýný söyledi.



Hanefi Avcý'ya MÝT telefonu için beraat

Milli Ýstihbarat Teþkilatý'na (MÝT) ait telefon numaralarýný açýkladýðý iddiasýyla 15 yýla kadar hapsi istenen Hanefi Avcý'nýn suç iþleme kastýyla hareket etmediðine hükmedildi.



Demirel'den güç birliði çaðrýsý

Cumhurbaþkaný Demirel, Arnavutluk Meclisi'nde yaptýðý konuþmada "Balkanlar'daki bütün halklara çaðrýda bulunuyorum: Gelin, yeni bir tarih yapmak için güçlerimizi birleþtirelim" dedi.



Yeþil'in adamý yakalandý

Zaza lakaplý Ferhat Dopdoðru'nun 2 ayrý suçtan 5 yýl hapis cezasý aldýðý ve arandýðý saptandý.



Olan Jülide'ye oldu

Jülide 2.5 yaþýnda. Boþanma aþamasýndaki anne babasýnýn kavgasýnda, babasý öldü. Dedesi ve annesi cinayet iddiasýyla hapiste. Jülide'yi babaannesine teslim ettiler. O her þeyden habersiz, anne babasýný bekliyor



Turizmcilerden bakanlýða by-pass

Turizm sektör kuruluþlarýnýn üst düzey yöneticileri, "Turizm Özel Sektör Konseyi"ni (TÖSEK) kurdu.



2 bin 300 metrede þenlik

Yazýn gelmesiyle birlikte yaylalara çýkan köylüler, geleneksel þenlikleriyle yaylalarý güzelleþtiriyor. Çadýrlar kuruluyor, ateþler yakýlýyor. Birbirinden güzel giysiler, birbirinden ilginç yarýþmalar.



'Metod farký var'

Memur zammý konusunda, "Kararýmýzda deðiþiklik yapmýyoruz" diyen Cindoruk, bütün sorunun zam oranlarýnýn belirlenmesindeki metodda olduðunu söyledi



Muazzez Ersoy'a silah çekenler yargý önünde

Edirne'de ses sanatçýsý Muazzez Ersoy'a Kervansaray Otel'de silahlý saldýrýda bulunan Melih Yýldýz ve Süleyman Aygün'ün yargýlanmalarýna baþlandý.



Ege'de elektriksizlik yaþamý dün felç etti

Yataðan- Ege Bölgesi'nin büyük kesimi dün elektriksiz kaldý. Yeniköy ve Gökova (Kemerköy) termik santrallarýnýn arýzalanarak devre dýþý kalmasý nedeniyle uygulandýðý belirtilen enerji kýsýtlamasýnýn birkaç gün sürebileceði bildirildi.



Ýnternet daha iyi öðretiyor

Ýngiliz öðretmenlerin büyük bölümü Ýnternet destekli eðitimin büyük bir devrim yaratacaðý konusunda hemfikir.



Koç gibi gelecek!

Vehbi Koç Vakfý Koç Özel Ýlköðretim Okulu'na girmek için 3 bin 500 aday baþvurdu. Ýsimler kaðýda yazýlýp kavanoza atýldý. Þans 108 çocuða güldü



Yaþlýlar hapisanesi

Burasý bir hapisane... Ancak ne hücre var, ne de demir parmaklýk. Çünkü, Amerika'daki Hamilton Hapisanesi'nin konuklarý, ciddi saðlýk sorunlarý ile boðuþan yaþlý mahkžmlar...



CHP konvoyunda kaza: 5 ölü, 17 yaralý

CHP Genel Baþkaný Deniz Baykal'ýn Ordu'da yapacaðý "Ýktidara Yürüyüþ" mitingine giden konvoy, Ünye ilçesinde kaza yaptý.



Aydýn Güven Gürkan CHP'den istifa etti

SHP eski Genel Baþkaný ve CHP Ýzmir Milletvekili Aydýn Güven Gürkan partisinden istifa etti. Gürkan'ýn istifasýyla CHP'nin milletvekili sayýsý 55'e düþerken, baðýmsýzlarýn sayýsý 12'ye yükseldi.



Kalemli ve Þeker'e dokunulacak

Anayasa-Adalet Karma Komisyonu üyelerinden oluþan Hazýrlýk Komisyonu, Meclis eski Baþkaný, ANAP Kütahya Milletvekili Mustafa Kalemli ile Devlet eski Bakaný, DYP Bilecik Milletvekili Bahattin Þeker'in dokunulmazlýklarýnýn kaldýrýlmasýný Karma Komisyona önerme kararý aldý.


© COPYRIGHT 1998 MERKEZ GAZETE DERGÝ BASIM YAYINCILIK SANAYÝ VE TÝCARET A.Þ. (Her hakki saklidir)
Bu sayfa YORE Yorum ve önerileriniz icin: editor@sabah.com.tr