kapat

PERŞEMBE 16 TEMMUZ 1998

Koç gibi gelecek!

Vehbi Koç Vakfı Koç Özel İlköğretim Okulu'na girmek için 3 bin 500 aday başvurdu. İsimler kağıda yazılıp kavanoza atıldı. Şans 108 çocuğa güldü

SEVGİ YAZICI (SHA)

Çocuğuna en iyi eğitimi verebilmek tüm velilerin ortak hayali. Bu uğurda kendi yaşam standartlarından fedakârlık yapmayı bile göze alıyorlar. Ancak, ülkemizde iyi eğitim, tıpkı ekmek gibi aslanın ağzında. Çoğu zaman para bile, iyi bir eğitimin kapısını aralamaya yetmiyor. Tıpkı, çocuklarını Koç Özel İlköğretim Okulu'nda okutabilmek için şanslarını kurada deneyenler gibi... Pendik'teki Koç Lisesi'nin spor salonunda yapılan çekilişe 3 bin 500 öğrenci katıldı. Ancak, sadece 108'i iyi bir eğitim kurumuna girme hakkını elde edebildi. 1988 döneminde öğretim hayatına başlayan Koç Özel Lisesi'nin 10 yıl boyunca çizdiği başarılı grafik, ilköğretim okulunda yaşanan başvuru patlamasının ana nedeniydi.

Doğum günü hediyesi

Çocuğunun isminin okunduğunu duyan Gülümser Oral isimli genç kadın, kendisinin doğum günü olduğunu belirterek, çocucuğunun isminin kuradan çıkmasının verilmiş en büyük hediye olduğunu söyledi. Okula yeni başlayacak çocuklar için yapılan kura çekiminden başka, 2, 3, 4 ve 5'inci sınıflara girecekler için de sınav düzenlendi.

1 milyar 600 milyon

1998-1999 yılında eğitim ve öğretime başlayacak olan ilköğretim ile ana okulu bölümüne girmeye hak kazanan 108 öğrencinin velilerini zor günler bekliyor. Veliler, servis ve yemek ücreti hariç 1 milyar 600 milyon lira ödeyecek. Öğrencinin yıllık maliyeti 2 buçuk milyar lirayı bulacak.

40 öğrenci anaokuluna

Koç Özel İlköğretim Okulu'nda ana sınıfında 20 kız, 20 erkek olmak üzere 40 öğrenci kaydedilecek. Birinci sınıfa ise 34 kız, 34 erkek olmak üzere 68 öğrenci alınacak. Ayrıca sınavla belirlenecek 2, 3, 4 ve 5. sınıflara toplam 272 öğrencinin kesin kaydı yapılacak.


© COPYRIGHT 1998 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır)
Yorum ve önerileriniz için: editor@sabah.com.tr