kapat

PERŞEMBE 16 TEMMUZ 1998

Hain pusu: 17 şehit

PKK bu kez karakol bastı. 70 kişilik grup, Kamışlı Radyolink Karakolu'nu önceki gece roket ve uzun namlulu silahlarla taradı. 2 asteğmen, 1 uzman çavuş, 7 er ve 7 korucu şehit düştü. Çatışmada 15 PKK'lı öldürüldü.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca köyü bölgesinde bulunan Dağlıca Taburu'na bağlı Kamışlı Radyolink Karakolu, önceki akşam saat 22.00 sıralarında 70 kişi oldukları tahmin edilen bir terörist grubunun saldırısına uğradı.

İlk olarak karakol çevresinde mevzilenen 7 korucuyu şehit eden teröristler daha sonra karakol binasına roketatarlı ve ağır makineli tüfeklerle saldırdılar.

Baskına karakolda bulunan askerler anında karşılık verdi. Ancak, yapılan ilk saldırı sırasında 2 asteğmen, bir uzman çavuş ve 7 er de şehit oldu. Karakoldaki askerlerin karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada ise 15 terörist öldürüldü.

5 askeri rehin aldılar

9 asker ve 7 korucunun da yaralandığı hain saldırı sonrasında 5 askeri rehin alan teröristler kaçtılar. Olaydan sonra bölgede hava destekli çok geniş bir operasyon başlatıldı. Hakkari Dağ Komando Tugayı'na bağlı özel harekat timleri helikopterlerle bölgeye indirildi.

Bu arada, Olağanüstü Hal Bölge Valisi Aydın Arslan'ın da dün sabah erken saatlerde askeri bir helikopterle bölgeye gittiği öğrenildi.

Şehit askerlerden kimlikleri belirlenenler şunları: Asteğmen Bahri Korkmaz (Konya), Erler; Veysel İlat, Cihangir Kırak, Mücahit Ekin, Bedri Saveli, Muhittin Güney, Mesut İncesu.

Baskında şehit edilen korucuların bölgede çok geniş bir nüfusa sahip olan Pinyanis Aşireti'ne mensup oldukları öğrenildi. Şehit korucuların isimleriyse şöyle: Adem Karakuş, Nihat Kapıcı, Fikri Çaktuğ, Kamil Çevik, Mustafa Doğan, Tayyip Kayak ve Ali Doğan.

Pusuya düşürülerek şehit edilen korucucuların cenazeleri gözyaşları arasında, Yüksekova ve Kamışlı köyünde toprağa verildi.

Şehit askerlerin cenazelerinin ise Van'da düzenlenecek törenden sonra, uçakla memleketlerine gönderileceği öğrenildi.

Saldırıya kınama

Teröristlerin gece yarısı öfkeyle karşılanırken, liderler de kınama mesajları gönderdiler.

Cumhurbaşkanı Demirel, yayımladığı başsağlığı mesajında, teröristlerce girişilen saldırıda 2 asteğmen, 8 er ve 7 korucunun şehit olmasından büyük üzüntü duyduğunu belirtti. Demirel, "Bu haince saldırıyı nefretle kınıyorum. Vatan bekçisi şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyor, ailelerine, milletimize ve Türk Silahlı Kuvvetlerimize taziyelerimi iletiyorum" dedi.

Meclis Başkanı Hikmet Çetin, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı'ya gönderdiği başsağlığı mesajında şöyle dedi:

"Hakkari ilimizin Yüksekova İlçesi'ne bağlı Kamışlı Köyü yakınlarında devriye görevi yapan timin pusuya düşürülmesi sonucunda 2 asteğmen, 8 er ve 7 korucunun şehit olmasından derin acı ve üzüntü duydum. Bu hain saldırıyı lanetliyorum. Şehitlerimize rahmet, kederli ailelerine ve kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri camiamıza başsağlığı diliyorum" dedi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ise mesajında şunları kaydetti: "Vatani görevlerini yaparken yaşamlarını yitiren şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ne başsağlığı dileklerimi iletiyorum."

FP Genel Başkanı Recai Kutan ise mesajında, hain saldırıyı nefretle kınadıklarını belirterek, "Vatan bekçileri şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyor, ailelerine, milletimize ve Türk Silahlı Kuvvetlerimize taziyelerimi iletiyorum" dedi.

ENVER ÖZKAHRAMAN/ ALİ SEVMİŞ/ ADEM NAKÇI (SHA)


© COPYRIGHT 1998 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır)
Yorum ve önerileriniz için: editor@sabah.com.tr