kapat

PERŞEMBE 16 TEMMUZ 1998

2 bin 300 metrede şenlik

Yazın gelmesiyle birlikte yaylalara çıkan köylüler, geleneksel şenlikleriyle yaylaları güzelleştiriyor. Çadırlar kuruluyor, ateşler yakılıyor. Birbirinden güzel giysiler, birbirinden ilginç yarışmalar.

İşte bunlardan ikisi daha. Biri Zigana, diğeri Ladik Akdağ Yayla Şenlikleri. Gümüşhane'nin Torul Belediyesi ile kaymakamlığının ortaklaşa düzenlediği ve bu yıl 3'üncü kez yapılan geleneksel "Zigana Dağı Yayla Şenlikleri"ne yaklaşık 15 bin kişi katıldı. Zigana Dağı'nın 2 bin 300 metre yükseklikteki tepesinde yapılan şenliklerde uçurtma ve çim kayağı yarışmaları da düzenlendi. Trabzon Belediyesi mehter takımı da bir gösteri sundu. Akşama kadar devam eden yarışmalarda kemençe ve tulum eşliğinde kadın-erkek, genç-ihtiyar herkes horon oynayarak günün tadını çıkardı.

Amasya ile sınır olan Akdağ mevkiinde düzenlenen 2'nci Ladik Akdağ Yayla Şenlikleri de hayli görkemli geçti. Dostluk ateşlerinin yakıldığı şenliklere, Samsun Valisi Metin İlyas Aksoy'un yanı sıra, Samsun İl Jandarma Komutanı Albay Necati Kılıçkaya, Turizm İl Müdürü Yüksel Ünal da katıldı.

KENAN TAŞKIN-YENER CABBAR (SHA)


© COPYRIGHT 1998 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır)
Yorum ve önerileriniz için: editor@sabah.com.tr