kapat

CUMARTESİ 21 MART 1998

Başkomutanlar Yılmaz'a rest çekti
20 Mart muhtırası
Komutanlardan Başbakan Yılmaz'a: "İrtica ile mücadele için senden emir almayız. Bu bizim anayasal görevimiz. Tartışmayı burada kes. Yoksa ülkenin demokratik yapısı zarar görür."

BAŞBAKAN Yılmaz'ın "Askerlere irtica ile mücadele görevi vermedim" açıklamasına Silahlı Kuvvetler'in cevabı çok sert oldu. Yılmaz'ın ANAP Grubu'nda yaptığı konuşmadan sonra komutanlar olağanüstü toplandı. Genelkurmay Karargahı'nda dün saat 15.00'te biraraya gelen komutanların toplantısı 3 saat sürdü.

GENELKURMAY Başkanı Org. İsmail Hakkı Karadayı komutasındaki toplantıya, Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Hüseyin Kıvrıkoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Ora. Salim Dervişoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Org. İlhan Kılıç, Jandarma Genel Komutanı Org. Fikret Özden Boztepe katıldı ve bildiriyi imzaladı.

GENELKURMAY İkinci Başkanı Orgeneral Çevik Bir, Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Orgeneral Necdet Timur, MGK Genel Sekreteri Orgeneral Ergin Celasin ve Genelkurmay "J" Başkanları'nın da hazır bulunduğu toplantıdan sonra 5 maddelik tarihi açıklama yapıldı.


Demirel Çağlar'dan öğrendi
BURSA'DA bulunan Cumhurbaşkanı Demirel, Komutanlar'ın sert duyurusunu Almira Otel'de NTV'nin sahibi ve Bağımsız Milletvekili Cavit Çağlar'dan öğrendi. Hemen yan odaya geçen Demirel'in hiçbir söylemediği ve herhangi bir tepki göstermediği belirtildi. Demirel daha sonra Bursa Sanayici ve İşadamları Derneği'nin ödül törenine gelişinde duyuruyla ilgili sorulara "Cevap vermem" demekle yetindi.


'Ben Erbakan değilim'
Başbakan, grubunda başka, MGK'da başka konuşmayacağını belirterek, "Ben Erbakan'a benzemem" dedi. Yılmaz, Baykal'a da çattı: Hükümete şantaj yapmak hiç bir partinin görevi değildir..


İki mucize ilaç
Erkekler için: Dünyada ilk iktidarsızlık hapı Amerika'da Haziran ayında satışa çıkıyor. İlaç alındıktan sonra bir iki dakika içinde etkisini gösteriyor.


Ford, Koç'la yarım milyar dolarlık yatırım yapacak
Koç Holding'in dünya otomotiv devi Ford'un Avrupa üretim merkezi olma rüyası gerçekleşiyor. Ford Başkanı Trotman, Rahmi Koç ile birlikte başbakan Mesut Yılmaz'a 500 milyon dolarlık projeyi anlattı ve onay aldı...


Golcünün sonu
İstanbul 1. Amatör Ligi takımlarından Bayrampaşaspor'un golcüsü Yafes Serbest, Avcılar'da geçirdiği trafik kazasında öldü. Aynı kazada 2 kişi daha canverdi


Terim'den lig falı
Galatasaray'ın patronu "Bizim, Trabzonspor'la, Fenerbahçe'nin de Beşiktaş'la oynayacağı maçlardan sonra şampiyon belli olur" dedi


© COPYRIGHT 1998 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakki saklidir)
Yorum ve önerileriniz icin: editor@sabah.com.tr