kapat

CUMARTESİ 21 MART 1998

İki mucize ilaç

Erkekler için: Dünyada ilk iktidarsızlık hapı Amerika'da Haziran ayında satışa çıkıyor. İlaç alındıktan sonra bir iki dakika içinde etkisini gösteriyor.

AIDS hastalarının kullandığı Prozac'dan sonra en büyük ilgiyi görmesi beklenen iktidarsızlık hapı Haziran ayında Amerika'da satışa çıkacak. Viagara adlı hap ağız yoluya alınacak. İktidarsızlık çeken kişinin cinsel gücünü birkaç dakika içinde artıran ilaç piyasaya çıkmadan büyük ilgi gördü. Harika ilaç üretcisi Pfizer'ın hisse senetlerini Amerikan borsasında ikiye katladı. Amerika Sağlık Bakanlığı'nın onayını bekleyen ilaç tüm eczanelerde satılacak. Yan etkisi sadece baş ağrısı olan Vıagara ağızdan emilerek alınıyor. İlacın Haziran ayında piyasaya çıkacağının duyulmasından sonra Pfizer'ın hisse senetleri borsada yüzde 74 artış kaydetti. Firma ilacın satışının Amerika'da onaylanmasından sonra İngiltere'dae satışa çıkacağını açıkladı. İlacın piyasaya çıkmadan büyük ilgi görmesi üzerine Pfizer Viagara'yı pazarlamak için "Impotence Inc" (İktidarsızlık şirketi) adlı bir şirket kurdu. İş dünyasının saygın gazetelerinden Wall Street Journal bile iktidarsızlık hapına geniş yer verdi.

En büyük sorun

Amerika'da halen erkeklerin yüzde 7'si iktidarsızlık çekiyor. Cinsel güçlerini artırmak için yılda 70 Milyon Sterlin (yaklaşık 28 Trilyon lira) harcayan Amerikalı erkekler sildenafil adlı bir bitkiden elde edilen ve boğaz iltihabını tedavi etmekte kullanılan VIAGARA'yı satın almak için eczanelere şimdiden büyük siparişler vermeye başladılar.


© COPYRIGHT 1998 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır)
Yorum ve önerileriniz için: editor@sabah.com.tr