kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Mayıs 2009, Pazartesi
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Belda karakterini anlamaya ona hak vermeye çalışıyorum

03.05.2009
'Aşk Yakar' adlı dizide Belda'yı canlandıran model ve stil danışmanı Ece Sükan, "Bu rolümle çok olumlu eleştiriler alıyorum. Oyunculuk benim için iyi bir kapı oldu" dedi ve ekledi: Bu sektörde ego çok şişiyor. Ama ben şöhretimin ve güzelliğimin farkında değilim. Hazımsızlığım yok!..
Ünlü model ve stil danışmanı Ece Sükan, şu sıralar 'Aşk Yakar' dizisindeki oyunculuğuyla adından söz ettiriyor. Harper's Bazaar dergisine konuşan Sükan, 'tutkum' dediği moda editörlüğünden sonra oyunculuğu da çok sevdiğini söyledi: "Çok iyi eleştiriler alıyorum. Benim için iyi bir kapı oldu. Kendime yeni bir alan yarattım..." İşte Sükan'ın Şebnem Kırmacı'ya anlattıkları:

* Rol aldığınız 'Aşk Yakar' dizisinden bahseder misiniz? Nasıl gelişti bu proje?
Aslında ben uzun zamandır dizi çekmiyordum. Bu proje de bana diğerlerinden çok farklı geldi. Yavuz Turgul ve Meltem Cumbul gibi isimlerin olması benim için çok önemliydi! Senaryoyu da, oynadığım karakteri de çok sevdim. Bu yüzden de bu fikre çok ısındım. Ardından seçmeler yapıldı ve ben seçildim. İyi ki de öyle olmuş! Benim için iyi bir kapı oldu. Bu işe ağırlık verebilirsem iyi gidebileceğimi gördüm. Yani kendime yeni bir alan yaratmış oldum.

BELDA'NIN İYİ VE KÖTÜ YÖNLERİ VAR

* Herkes dizide iyi oynadığınızı düşünüyor...
Evet benim de kulağıma geliyor. İnsan kendini çok acımasızca eleştiriyor bazen ama başarılı olduğumu başkalarından duymak çok gurur verici... Bu alanda profesyonel olanlar bile oyunculuğumu övüyor. Ben de çok mutlu oluyorum.

* Aslında hangi işe el atsanız, sizden kötü bir şey beklenmiyor. Belirli bir standartın üstüne çıkıyor yaptığınız işler... Yine de bu biraz sürpriz oldu galiba, değil mi?
Evet kesinlikle! Dediğin gibi standartın üstünde bir şey bekliyorlar benden. Ama bu sefer onun da üstüne çıktı demek... Bu benim için mutluluk verici tabii... Herkesin fark etmesi ve görüş birliğinde olması çok hoşuma gitti. Ama hikayenin ve karakterin kuvvetli olması da önemli...

* Daha önceki röportajlarınızdan yola çıkarak, Belda karakterini çok içten sevdiğinizi düşündüm... Doğru mu bu?
Doğru! Eskiden Türk filmlerinde klasik iyi kadın, kötü kadın ayrımı vardı ya... Her şey çok siyah beyazdı. Ama hayatta öyle bir şey yoktur aslında! Bu karakterde de yok! Belda iyi ve kötü yönleri olan biri. Ben bu role çok psikolojik yaklaşıyorum. Önce onu anlamaya ve yaptıklarına hak vermeye çalışıyorum. Belda'nın herkese sivri ve sert gelen hareketlerinin altında yatan önemli sebepler olduğunu biliyorum ve bu yönleri beni ona yaklaştırıyor. Zaten zamanla travmaları da ortaya çıkıyor. Karakterin bu kırılma noktalarını oyunculuğumla ortaya çıkarmak beni cezbediyor.

MÜKEMMELİN PEŞİNDEN KOŞARIM
* Psikoloji okumanın faydasını görüyor musunuz oyunculukta?
Tabii ki... Psikoloji oyunculukla iç içe...

* Bir yerde Belda'dan bahsederken "Ben de onun gibi işimde detaycı ve mükemmeliyetçi, hatta karamsarım" demişsiniz...
Evet! Gerçekten çok mükemmeliyetçiyim. Bu yüzden etrafımdakilere stresimi yansıtıyorum. Her zaman en iyisinin peşindeyim. Mesela işte bugün moda çekimi yaptık; şimdiye kadar bin tane yaptım ama yine de her detayı düşünüyorum. Bu yüzden de kendimi çok yıpratıyorum. Ama karalar da bağlamıyorum tabii ki! Ne olursa olsun her şeyin hallolacağını biliyorum. Belki de insanların beklentileri üzerimde çok baskı oluşturuyor. Bu halimi korumak için de enerji sarfediyorum.