kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Mayıs 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"İkinci Medvedev dönemi mümkün"

CİHAN
Giriş Saati : 02.05.2009 09:46
Güncelleme : 02.05.2009 21:09
Yeni Haber
Rusya'nın güçlü lideri Başbakan Vladimir Putin'in, Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev'i Kremlin'e aday göstermesinin ardından başlayan ikili yönetim tartışmaları Rusya'nın önemli gündemleri arasında yer alıyor. ..
Kimi zaman Medvedev'in emanetçi devlet başkanı olduğu, kısa sürede iktidarı Putin'e yeniden devredeceği dile getirilirken, kimi zaman da 2012'de yapılacak başkanlık seçimlerinin ardından Putin'in döneceği öngörülüyor. Her halukarda Putin'in döneceği yorumlarına şimdi yeni bir yaklaşım geldi.

Kremlin danışmanlarından Gleb Pavlovski Financial Times'a yaptığı açıklamada, Medvedev'in ikinci dönem başkanlık şansının arttığını söyledi. Pavlovski'ye göre Putin yeniden Kremlin'e dönmeyebilir.

Kremlin danışmanına göre Medvedev ve Putin 2012 seçimleri ile ilgili kararlarını 2010 sonbaharına kadar verecek. İkilinin herhangi bir anlaşmazlık işareti vermeden 2012 seçimlerine gidilmesi Rusya açısından çok önemli. Rusya'nın birinci devlet başkanı Boris Yeltsin ve Putin'e de danışmanlık yapan, Kremlin'i yakından tanıyan Pavlovski, 2010 yılında verilecek kararın daha çok ekonomik krizden çıkışla doğrudan bağlantılı olacağını söyledi. Eğer Medvedev ekonomik alanda önemli canlanmaların yolunu açabilirse, kendisi Kremlin'de devam etmeye karar verecek.

Pavlovski'ye göre Putin hiçbir zaman şöyle bir cümle kullanmayacak; "Hey Medvedev! kenara çekil. Ben aday oluyorum." Kremlin danışmanına göre, "Medvedev şimdi olduğu gibi etkin bir yönetim ortaya koyabilirse, Putin onu dışarı atmayı denemeyecek. İki lider de 2012'de birbirlerinin rakibi olmayacağını biliyor. Bu bir ayrışmadan çok, tam bir cepheleşmeye yol açar. Hiç kimse buna müsaade etmez. Kimin kenarda kalacağını, Medvedev'in bir yıldan biraz fazla bir sürede neler ortaya koyabileceği belirleyecek."

Pavlovski'nin 2012 ile ilgili önemli öngörüleri de var: "Rusya'da ilk kez baskın bir siyasi figür olmadan, iktidar değişimi gerçekleşebilir. Bir çok gözlemci Putin'in hala etkin bir güç olduğunu düşünse de, Medvedev'in popülaritesi de her geçen gün artıyor."