kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Mayıs 2009, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat

Hazırlanışı

01.05.2009
İLİŞKİLİ HABERLER
Hazırlanışı
Bir fırın kabına iyice yıkadığınız rokaları ve zeytinyağını koyun, üzerine bir tutam tuz serpip önceden ısıtılmış fırında, 150 derece ateşte beş dakika pişirin. Bu işlem sonrasında rokalar biraz sulu kalacaktır. Rokaları bir ocak tenceresine alın ve gördüğünüz çukurlara yumurtaları dikkatlice kırın. Bu işlem esnasında sarıların dağılmamasına özen gösterin. 10-15 dakika kadar ya da yumurtaların beyazı sertleşene kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin. Yumurtalar pişmeye devam ederken yoğurdu, ezilmiş sarımsağı ve bir tutam tuzu başka bir kapta iyice karıştırın. Dilerseniz üzerine biraz baharat da ilave edebilirsiniz. Daha sonra bir tavada tereyağını eritin ve üzerine kırmızıbiber ekleyip, altın rengi bir hal alana dek karıştırın. Ardından küçük küçük doğradığınız ıspanakları da içine koyup iki-üç dakika daha pişirmeye devam edin. Yumurtalar pişince ocaktan alın ve ortasına yoğurdu dökün. Son olarak da tereyağı karışımını yoğurdun ve yumurtaların üzerine döküp, sıcak olarak servis edin.