kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Mayıs 2009, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat

İngilizlerin yeni gözdesi: Çılbır

BURCU ALDİNÇ
01.05.2009
Pazar günü kahvaltıda ne yemeyi planlıyorsunuz? Sahanda sucuklu yumurta mı? Karışık bir omlet ya da menemen mi? İngiliz gazetesi The Guardian okuyucularına pazar kahvaltı için çılbırı öneriyor.....
Türk mutfağı dünyada yükselişe geçti. En son The Michelin Rehberi'nin direktörü Jean Luc Naret de Michelin'in yakında Türkiye'deki restoranları da kapsayabileceğinin sinyallerini vermiş, "Türk yemeklerini çok beğeniyorum," demişti. Son olarak İngiliz The Guardian gazetesi de pazar kahvaltısı için okuyucularına çılbırı önerdi. Gazete okuyucularına "Pazar kahvaltısı için bir fikriniz yoksa çılbırı deneyin. Dostlarınız sizi daha fazla sevmeye başlayacaktır," dedi. Yoğurt ve yumurta ile hazırlanan çılbırın üzerine ise orijinal Türk kırmızıbiberi ilave etmeyi önerdi. Gazete kırmızıbiberin aslında tatlı bir aroması olduğuna değinirken, Türkler kırmızı biberi erimiş tereyağı ile karıştırarak birçok yemeğin üzerine döküyorlar," diye bahsetti. Türk kırmızıbiberlerini satın alabilecekleri www.chiliseeds.co.uk gibi adresleri de vermeyi ihmal etmedi. Son olarak da ıspanaklı çılbır tarifi verdi. Suda yumurtayı haşlayarak yapılan çılbır aslında çok kolay bir yemek olsa da, yapımı oldukça yaygın değil. Onun yerini pazar kahvaltılarında genellikle omlet, menemen ya da sahanda yumurta alıyor. Ama bu hafta bir değişiklik yapıp çılbır denemek isteyenler için The Guardian gazetesinin okuyucularına önerdiği ıspanaklı çılbırın tarifini yayımlıyoruz. Bu tarif bilindik çılbır tariflerinden biraz farklı ama denemeye değer...