kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
29 Nisan 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Evlerini gerçekten taşıdılar!

SABAH İNTERNET
Giriş Saati : 29.04.2009 10:01
Güncelleme : 29.04.2009 17:45
Yeni Haber
Ray ve Lynne Simon çifti, hayallerindeki ev bedava verilince bu fırsatı kaçırmak istemediler...
Ancak, evin üzerinde bulunduğu arazi yeniden yapılandırılacaktı ve evi bağışlayanlar çiftin evi gerçekten taşımaları gerektiğini söylediler. Amerikalı çift bu şartı kabul etti ve 480 tonluk binayı taşımak için aylarca uğraştı.

Yaklaşık 25 metre uzunluğundaki 4 odalı bu tuğla evi taşımaya geçen sene Temmuz ayında başlayan çift, 1 kilometre uzaklıktaki Pennsylvania'daki yerine yerleştirmeyi zor da olsa başardı.

Çift evlerine kavuşma hikayelerini şöyle anlattı: "Ev arıyorduk ve bu eski tarz harika evi gördük. Gerçekten hayallerimizdeki ev buydu. Ancak, evin üstünde bulunduğu arazinin büyük bir şirket tarafından satın alındığını ve evin de yakın zamanda yıkılacağını öğrendik. Bunun üzerine şirketle bir anlaşma yaptık ve şirket bize evi taşımamız koşuluyla bedavaya sahip olabileceğimizi söyledi."

Daily Mail'in haberine göre, hırslı çift bir bina taşıma şirketi ile anlaştı; evi yerinden oynatmak için buldozerle dört metre derinlikte çukur açan şirket, krikolarla ve demir çubuklarla evi yerinden çıkardı. Daha sonra ise ev yerine taşındı ve elektrik ve su tesisatı çekildi. Eve gelecek ay içinde taşınmayı planlayan çift şunları söylüyor: "Son on ayı evi hazır hale getirmek için harcadık, kiler yaptırdık, elektrik ve su tesisatını çektirdik. Evimiz gerçekten çok güzel ve bizim için paha biçilmez."