kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Nisan 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Asef Çoban toprağa verildi

AA
Giriş Saati : 25.04.2009 14:30
Güncelleme : 25.04.2009 16:00
Yeni Haber
Sivas'ın Gürün ilçesinde önceki gün geçirdiği trafik kazasında ölen Asef Çoban (49), Gaziantep'te toprağa verildi.

Asef Çoban'ın cenazesi, Ulu Camii'de öğle namazından sonra kılınan cenaze namazının ardından Gaziantep Asri Mezarlığı'nda defnedildi.
Asef Çoban'ın oğulları Erhan, Cihan ve Erdoğan, babası İmam, Şölen Çikolata Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Çoban ile diğer kardeşleri Hasan, Ali ve Mehmet Çoban cami avlusunda taziyeleri kabul etti. Ayakta durmakta zorluk çeken İmam Çoban bir ara sandalyeye oturarak taziyeleri kabul etti.

Cenaze namazının ardından tabutun başından ayrılmak istemeyen Asef Çoban'ın oğlu Cihan, ''Kendine iyi bak, cennette görüşürüz baba'' diye babasını son yolculuğuna uğurladı. Bu arada, Şölen Çikolata işçileri de cenazenin başında nöbetleşe durdular.

Törene, AK Parti Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu, Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, eski Gaziantep Valisi Lütfullah Bilgin, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Jandarma Alay Komutanı Albay Ali Tapan, İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Adnan Yılmaz, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı İsmet Yılmaz, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Gürün Kaymakamı Davut Gül, Gürün Belediye Başkanı Mehmet Aktaş, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, GSO Başkanı Nejat Koçer, GTO Başkanı Mehmet Aslan, Sanko Holding Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Gülsan Holding Başkanı Mustafa Topçuoğlu ve çok sayıda iş adamı, sivil parti temsilcileri de katıldı.

Gürün Kültür Vakfı Başkanı da olan Asef Çoban, bir toplantıya katılmak üzere Sivas'ın Gürün ilçesine giderken, 23 Nisan'da meydana gelen kazada hayatını kaybetmişti. Sivas'ta 1960 yılında doğan Asef Çoban, İstanbul'da yaşıyordu, evli ve 3 çocuk babasıydı.

BİSİKLETTE KOLONYA SATMAKTAN ÇİKOLATA KRALLIĞINA

7 çocuklu Çoban Ailesi'nin en büyükleri olan Asef Çoban ve kardeşleri boyacılık, çıraklık, kolonyacılık yaptılar. Yoksulluktan sanayiciliğe geçtiler ve 20 yılda Türkiye'nin en büyük firmaları arasına girdiler.

Gaziantep'e taşınan Asef Çoban ve Ailesi, evlerinin alt katında kurdukları bakkal dükkanını işletirken bir yandan da kolonya işine girdiler.

İmal ettikleri kolonyaları bisiklet ve motosikletle kapı kapı, esnaf esnaf dolaşarak satan Çoban ailesinin fertleri, yoksulluk içinde büyük başarıya imza attılar. 1989 yılında Gaziantep'te kurdukları Şölen Çikolata bugün dünyanın dev çikolata markaları ile rekabet ediyor. Şölen Çikolata Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Çoban da ailenin yedi çocuğundan ikincisi. O da Gaziantep'te ortaokul eğitimi sırasında aynı zamanda ayakkabı boyacılığı yapmıştı.

TÜRKİYE'NİN 243. BÜYÜK FİRMASI

1989 yılında Gaziantep'te kurulan Şölen, bugün Türkiye'nin en büyük çikolata üreticilerinden biri haline geldi. Dünya standartlarında en ileri teknolojiyle üretim yapan Şölen, günlük 380 ton üretim kapasitesine sahip.

Türkiye'nin ilk 500 sanayi kuruluşu arasında 243. sırada yer alan Şölen'in, 200'ü aşkın ürün çeşidi bulunuyor. Avrupa Birliği (AB) ülkeleri, ABD, Orta Asya başta olmak üzere üretiminin yüzde 70'ini 120'ye yakın ülkeye ihraç ediyor.

İstanbul Silivri'de 70 bin metre karelik alanda 100 milyon dolara kurduğu üçüncü fabrikasını 2009 yılında açan Şölen Çikolata, tüm fabrikalarında toplam bin 550'den fazla kişiyi istihdam ediyor.

Yurt dışında Wal-Mart, Loblaw, ED, Leader Price, Leclerc ve Carrefour gibi uluslararası perakende zincir mağazalarında yer alan Şölen Çikolata, 2008 yılını 120 milyon dolar ihracat ve iç piyasayı 110 milyon lira ciroyla kapatmıştı.

Şölen Çikolata, Türk ürünlerinin yurt dışında markalaşması için başlatılan Turquality Projesi'ne Gaziantep'ten giren ilk firma.