kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Nisan 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

İSTEK arazisinde bir cephanelik daha

Önder ŞUŞOĞLU - Ferit ZENGİN / Yalçın BEL - Veli S
24.04.2009
Poyrazköy'de dün yapılan kazılarda 6'sı dolu 11 lav silahı, 23 el ve sis bombası, 5 bin mermi ile 10 bubi tuzağı çıkartıldı..
Beykoz Poyrazköy'de İSTEK Vakfı'na ait arazide yapılan kazıların 4'üncü gününde yeni bir cephanelik ortaya çıktı. Kazıda 6'sı dolu 11 lav silahı,13 adet sis bombası, çok sayıda mermi bulundu. Ergenekon soruşturması kapsamında aranan Bedreddin Dalan'ın başkanı olduğu İSTEK Vakfı'na ait 80 dönümlük araziyi 7 ayrı bölgeye ayıran polis ekipleri dün iki ayrı noktada daha kazı yaptı. İstanbul Teknik Üniversitesi'nden ikisi profesör gözetiminde yapılan kazılarda toprak altında 30 metreye kadar inebilen 'jeoradar' makineleri kullanıldı. Olay yeri inceleme ekipleri ile bomba imha uzmanlarının da hazır bulunduğu kazı çalışmaları sonucunda 6'sı dolu 11 lav silahı, 10 bubi tuzağı, 20 işaret fişeği, 13 adet sis bombası ile bunlara ait sis kutuları, 15 metre infilaklı fitil, 5 bin adet G-3, 9 milimetre ve 5.56 milimetre çapında mermi, 10 el bombası ve 4 el bombası fünyesi ele geçirildi. Kazıların ilk gününde de 10 lav silahı, 30 bomba ve çok sayıda mermi ve mühimmat ele geçirilmişti.

3 SUBAYA TUTUKLAMA
Kazı çalışmaları sürerken dün görüntü alabilmek için ormanda kendilerine yer arayan gazetecilerin kimliklerine M16'lı SAT komandoları el koydu. Kimliklerine el konulan 9 gazeteciyi daha sonra bölgeden uzaklaştırdı. Öte yandan cephaneliklerle ilgili yurtdışında bulundukları için ifadeleri alınamayan iki yarbaydan Eren Güney dün teslim oldu. Yarbay Mustafa Türkan Ecevit'in ise yurtdışında NATO tatbikatında olduğu kaydedildi. Gözaltındaki emekli binbaşı Levent Bektaş ile muvazzaf subaylar binbaşı Emre Onat ve yarbay Ercan Kireçtepe ise dün çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Bektaş Metris, Onat ve Kireçtepe ise Hasdal Askeri Cezaevi'ne götürüldü.

SAVCILARA SUİKAST İDDİASI
Arazideki silahlarla Ergenekon savcılarına suikast planlandığı ortaya çıktı. Polise mail gönderen kişilerin arazideki silahlardan bahsedip, "Emekli albay Levent Göktaş bırakılmaz ise savcılara suikast planlanıyor" şeklinde ihbarda bulunduğu öğrenildi.