kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Nisan 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Google temize çıktı

AA
Giriş Saati : 24.04.2009 14:43
Güncelleme : 24.04.2009 23:01
Yeni Haber
İngiltere'de kişilerin özel hayatlarına ilişkin verilerin korunması alanında faaliyet gösteren denetçi kuruluş olan Bilgi Komisyonu, Google'ın ''sokak görüntüleri'' hizmetinin, kimsenin özel hayatına zarar vermediği, bu görüntülerin, ''özel hayatın gizliliği ilkesine aykırı olmadığı'' kararına vardı...
Daha önce Google'ın İngiltere'nin 25 ayrı kentindeki sokakların 360 derecelik görüntülerini sunan hizmetiyle ilgili olarak yapılan itiraz ve şikayetler böylece sonuçsuz kalmış oldu.

İtiraz ve şikayet sahipleri, sokak görüntüleri çerçevesinde ev ve iş yerlerinin detaylarının internette yer almasının hırsız, terörist gibi kötü niyetli kişilere yasa dışı eylemleri için ''ön araştırma'' yapma imkanı sunabileceğini, özel hayatların zarar görebileceğini belirtiyordu.

Google, kişiler tarafından yapılan pek çok şikayet üzerine, sokak görüntülerinde yer alan ''şahıs görüntülerini'' sitesinden kaldırmak zorunda kalmıştı. Bunlar arasında, "seks shop"a giren ya da sevgilisiyle sarmaş-dolaş gezen kişilerin görüntüleri de bulunuyordu.

Bilgi Komisyonundan yapılan açıklamada, Google'ın ''sokak Görüntüleri'' hizmetinin tümüyle yasaklanması taleplerinin ele alındığı ve kapatmaya olanak sağlayacak bir durumun söz konusu olmadığı kararına varıldığı bildirildi. Açıklamada, Google'ın özel hayatların gizliliğine özen gösterip kişi görüntülerinde yüzleri karartmak, plakaları buzlandırmak ve şikayete konu olan görüntüleri sitesinden tümüyle kaldırmak gibi önlemlere başvurduğu, bunun da yeterli görüldüğü bildirildi.

Google da yaptığı açıklamada, şikayet konusu olan yüzlerce görüntüyü bir-iki saat gibi kısa bir sürede siteden kaldırdıklarına dikkati çekti.