kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
23 Mart 2009, Pazartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Günaydın  
ELİF KORKMAZEL
Bugün ne pişirsem?

Tarçınlı çörek

Hamuru için gereken malzemelerin tümünü bir kabın içinde iyice yoğurun ve 10 dakika dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Bu parçaları elle incelterek, küçük kase büyüklüğünde yuvarlak şekil verin. Tarçın, ceviz ve pudra şekerini bir kapta karıştırın. Bu karışımı hamurlara bölüştürün. Hamurların iki ucunu yarım ay şeklinde birleştirin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve 150 derecede ısıtılmış fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra üzerlerine pudra şekeri serperek servis yapın.

Malzemeler
*
1 çay bardağı süt
* 3 çorbakaşığı erimiş margarin
* 1 çorba kaşığı pudra şekeri
* Aldığı kadar unİçi için:
* 1 tatlı kaşığı tarçın
* 150 gr. ceviz içi
* 2 çorba kaşığı pudra şekeri

* * *
Nohut salatası
Ayrı kaplarda geceden ıslanmış nohudu ve patatesleri haşlayın. Nohudu geniş bir kaba alın. Kabuğu soyulmuş patates ve domatesleri küp küp doğrayın. Biber, soğan ve maydanozu ince doğrayıp, nohudun üzerine ekleyin ve karıştırın. Servis tabağına alın. Sos için; yoğurdu, ezilmiş sarmısakla karıştırın. İçine sıvıyağ, tuz ve karabiberi ekleyin. Sosu salatanın üzerine gezdirerek servis yapın.

Malzemeler
*
1.5 su bardağı nohut
* 2 adet patates
* 2 adet domates
* 8-9 adet taze soğan
* Yarım demet maydanoz
* 2 adet sivri biber
* 2 adet limonun suyuSosu için:
* 3-4 çorba kaşığı sıvıyağ
* 3 diş sarmısak
* 4 çorba kaşığı yoğurt
* Tuz
* Karabiber

* * *
Yoğurtlu tavuk şinitzel
Bir kasenin içine yoğurt ve suyu koyup, karıştırın. Tavuk etlerini yoğurdun içine koyun ve bir saat dolapta bekletin. Tavukları dolaptan çıkartıp önce una, sonra tekrar yoğurtlu suya ve en son yine una bulayıp kızgın yağda kızartın.

Malzemeler
* 4 adet ince dövül-müş tavuk göğsü
* 1 su bardağı yoğurtl 1 su bardağı un
* 1 çay bardağı su


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın