kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Mart 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Yoksulu CHP'li, DSP'li, MHP'li, AKP'li diye ayırmam"

ANKA
Giriş Saati : 21.03.2009 14:07
Güncelleme : 21.03.2009 18:54
Yeni Haber
CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Karayalçın, 90 bin Ankaralı aileyi yoksulluktan kurtaracaklarını belirtirken, "Hangisi CHP'lidir, hangisi DSP'lidir, MHP'lidir, AKP'lidir bunlara bakmak ihtiyacını bile duymuyorum" dedi.

Karayalçın, GİMAT'ta toptancı esnafıyla, Şaşmaz'da nakliyeci ve kamyoncu esnafıyla, Mamak'ta da Diyarbakır kökenli vatandaşlarla dün biraraya geldi. Toplantıya CHP Grup Başkan Vekili Hakkı Süha Okay ile Ankara Milletvekili Tekin Bingöl de katıldı. Karayalçın, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesi halinde Ankara'da yoksulluğa son verecek olan "Hemşerilik Geliri' projesine değindi.

Projeyle 600 TL olan yoksulluk çizgisinin altında yaşayan Ankaralıların bu çizginin üstüne çıkartılmasını hedeflediklerini belirten Karayalçın, "2009 yılında Ankara'mızda 90 bin ailemiz yoksul; 90 bin ailemizi yoksulluktan kurtaracağımızı, Ankara'da yoksulluğa son vereceğimizi taahhüt ediyoruz. 90 bin ailenin hangisi CHP'lidir, hangisi DSP'lidir, MHP'lidir, AKP'lidir; bunlara bakmak ihtiyacını bile duymuyorum, önemli olan 90 bin ailemizin yoksulluktan kurtarılmasıdır diyorum" diye konuştu.


BÜYÜKŞEHİR ANKARA ESNAFINI RAHATLATACAK TEDBİRLER ALMALI

Karayalçın, ayrıca GİMAT'ta toptancı esnafının sorunlarını dinledi. Küresel krizin tahribatının en fazla etkilediği ülkelerin başında Türkiye'nin geldiğini söyleyen Karayalçın, krizin daha çok otomotiv ve tekstil sektöründe görüldüğünü kaydetti. Karayalçın, şunları söyledi:

"En büyük endişe otomotivden sonra, tekstilden sonra, beyaz eşyadan sonra, elektronik eşyadan sonra krizin gıda sektörüne gelebileceği şeklinde. Bu Allah saklasın hepimiz için herkes için tüm ülke için bir yıkım olur. Ünlü iktisatçılar diyorlar ki "arkadaş hepsini bir yana koy gerekiyorsa kişi başına insanlara tüketebilecekleri miktarda parasal yardımda bulun, her aileye. İşte bonolar, faizler, kur siyaseti onu bırak, para ver insanlara; insanlara para verin ki insanlar bunu tüketebilsinler; insanlar tüketsinler ki üretim artırılabilirsin. Konu bu kadar basitleştirildi, konu bu kadar somutlaştırıldı. Arkadaş tüketeceksin, tüketimi yükselteceksin, tüketimi artıracaksın çözüm bu. Şimdi burada hükümetin vergilerle oynayarak, vergileri indirerek alacağı önlemler yetmez; şu andaki belediye yönetimi için söylüyorum, müstakbel belediye başkanı olarak kendimi görüp kendi adıma da söylüyorum, belediyenin burada, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin hükümetin o birkaç sektör için almış olduğu önlemlerin kendisinin alması gerekiyor."

ANKARA'DA HİZMET VEREN KAMYONLARIN PLAKASI 06 OLACAK

Karayalçın, Şaşmaz'da ise Melih Gökçek yönetiminin Ankaralı kamyonculara, nakliyecilere yaşattığı sorunları eleştirdi. Karayalçın, şöyle konuştu:

"Ankara Belediyesi'nin büyük siparişleri var, Ankara Belediyesi'nin büyük ihtiyaçları var; Ankara Belediye Başkanı parasını, siparişlerini, gücünü, olanaklarını Ankara esnafını tercih ederek kullanmalı. Bizim Ankara'da elde ettiğimiz, kamyonculuk alanında, taşımacılık sektöründe Ankara'da elde ettiğimiz bu büyük birikim dururken, bizim esnafımız işsizken, kamyoncularımız işsiz kalmışken, Ankara'nın sokaklarının sulanması için başka yerlerin kamyonlarına sipariş verilmesi reva mıdır, kabul edilebilir mi? Nasip olursa, beni bir kez daha destekleyip Büyükşehir Belediye Başkanı yaparsanız, ben burada Ankara hemşericiliğinin en ileri örneğini vermeye hazırlanıyorum. Ankara Belediyesi'nin olanakları, siparişleri Ankara sanayicisine, Ankara esnafına, Ankara kamyoncusuna gidecektir. Hizmet veren kamyonların plakası 06 olacaktır; hizmet veren kamyonlar Urfa'dan da gelmeyecektir, Rize'den de gelmeyecektir Ankara'nın kamyonları olacaktır."