kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Mart 2009, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Günaydın  
ELİF KORKMAZEL
Bugün ne pişirsem?

Kayısılı muhallebi

Muhallebi için unu, margarinde pembeleştirin. Ateşten alıp, yavaş yavaş sütü ilave edin, iyice karıştırın. Sakızı havanda dövüp muhallebiye katın. Tekrar ateşe koyup karıştırarak boza kıvamına getirin. Ocaktan alıp birkaç dakika mikserle çırpın, kaselere bölüştürün. Kayısılı karamel için kayısıları bütün olarak tencereye alın. Tozşeker ve üzerini geçecek kadar su ekleyin. Koyulaşıncaya kadar ocakta bekletin. Daha sonra üzerine tarçın ve yarım su bardağı ceviz ekleyin. Muhallebilerin üstüne 1-2 kaşık koyun.

Malzemeler
* 4 su bardağı süt
* 1.5 su bardağı tozşeker
* 6 çorba kaşığı margarin
* 1 çay bardağı un
* 2-3 adet damla sakızı
* Kayısılı karamel için:
* 10-12 adet kuru kayısı
* 3 çorba kaşığı tozşeker
* Yarım su bardağı ceviz
* 1 çorba kaşığı tarçın

* * *
Soya soslu sebze sote
Havucu, kırmızı biberi ve taze fasulyeyi yıkayıp, küçükçe doğrayın. Soğanı piyazlık doğrayın. Margarini tavaya alın. Sebzeleri yağda sote edin. Soya sosunu ekleyin. Tuz ve karabiberi katın. Bir dakika daha sote edin. Tencereyi ocaktan alın. Mısırları ilave ederek servis yapın.

Malzemeler
* 2 adet havuç
* 15-20 adet taze fasulye
* 1 adet soğan
* 1 çorba kaşığı margarin
* 1 tatlı kaşığı soya sosu
* 2 çorba kaşığı mısır
* 2 çorba kaşığı bezelye
* 2 adet kırmızı biber
* Tuz
* Karabiber

* * *
Şiş köfte
Kıymayı derin bir kaba alın. Soğanı rendeleyin. Sarmısağı dövün, ıslatıp suyunu sıktığınız ekmek içi, tuz, karabiber, kimyonla beraber kıymaya ekleyin. Margarini, ince kıyılmış maydanozu da katın. İyice yoğurun. Daha sonra şişlere geçirerek ızgarada kızartın. Ketçap ve mayonezi karıştırarak elde ettiğiniz sosla servis yapın.

Malzemeler
* 400 gr. kıyma
* 1 adet soğan
* 2 diş sarmısak
* 2 dilim ekmek içi
* Yarım demet maydanoz
* 1 çorba kaşığı margarin
* Tuz
* Karabiber
* Kimyon


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın