kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Mart 2009, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat

Suflenin Kare As'ı

18.02.2009
İyi bir suşenin en önemli özelliği kaliteli çikolatadan yapılması ve tüm malzemelerinin doğru oranlarda kullanılıp, doğru ısıda pişirilmesi. Bu nedenle iyisini bulmak; bulunca da yememek çok zor. Biz de yeme-içme uzmanlarından oluşan jüri üyelerimize suşesi en lezzetli mekânları sorduk..
BORSA RESTAURANT
İstanbul Harbiye'deki, Lütfü Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda hizmet veren Borsa Restaurant'ta sufle sipariş ettiğinizde, bu lezzetli tatlı masanıza çikolata sostan bir sol anahtarı eşliğinde geliyor. Gözleriniz doyduktan sonra sıra suflenizi tatmaya gelince klasik sufle lezzetinden biraz uzaklaşıyorsunuz. Eskiden sadece krema ve pudra şekeriyle servis edilen sufle, Borsa Restaurant'ta toz kakao ve pudra şekeriyle servis edilip, bisküvi hamurunun üzerinde dondurmayla sunuluyor. İstinye Park ve Kandilli'de şubeleri bulunan mekânın suflesi Esra Düzdağ, Sevim Gökyıldız, Gamze Bursa, Sinan Özedincik ve İnci Özgöz'ün favorileri arasında... Tel: (0212) 232 42 01
(Aldığı oy: 5)

KIYI BALIK RESTAURANT

Klasik sufle severlerin uğraması gereken bir adres Tarabya'daki Kıyı Balık. Kuruluşla yaşıt sufle de yıllardır aynı tarifle yapılıyor. Üstelik Kıyı Balık'takiler suflenin modernize edilmiş haline de karşılar. Haftada 200'e yakın sufle yapıp, balık sonrası ağzını tadlandırmak isteyenlere sunuyorlar. Bir hayli uzun ve özenli bir hazırlık yapılarak hazırlanan sufle hamuruna, yumurta beyazı konup fırınlanıyor. Ardından masaya krema ve pudra şekeri eşliğinde geliyor. Sufle, Kıyı Balık'ta 15 dakikada masanızda oluyor. Beklemek istemiyorsanız, balığa başlarken söylemekte fayda var. Kıyı Balık'ın suflesini beğenen jüri üyelerimiz, Semih Somer, Sevim Gökyıldız, Gamze Bursa ve İnci Özgöz. Tel: (0212) 262 00 02
(Aldığı oy: 4)

CAFE SUFFLE
İstanbul Moda'daki bu işletme, adından da anlaşılabileceği gibi sufleleriyle ünlü. Çeşit çeşit spesiyallerin sunulduğu Cafe Suffle'de klasik çikolatalı suflenin dışına çıkmak isteyenlerin kafasını karıştıracak kadar seçenek var. Mekânda klasik çikolatalı suflelere alternatif olarak elmalı, portakallı, frambuazlı suflelerin yanı sıra peynirliden brokoliliye kadar birçok çeşit sunuluyor. Ayrıca suflelere istenilen mevsim meyveleri de eklenebiliyor. Tatlı çeşitleri olarak siyah çikolatalı, beyaz çikolatalı, elmalı, portakallı, frambuazlı ve muzlu sufleler, tatlıseverleri bekliyor. Cafe Suffle'ye jüri üyelerimizden Esra Düzdağ, İnci Özgöz ve Hasan Açanal oy veriyor. Tel: (0216) 450 44 47
(Aldığı oy: 3)

MIDPOINT
Midpoint'in biri Ankara'da, yedisi İstanbul'da olmak üzere toplam sekiz şubesi var. Müdavimleri sadece burada sufle yemek için bile kilometrelerce yol kat ederek en yakın Midpoint'te alıyor soluğu. Midpoint'te sufle sade bir sunumla masaya geliyor. İki çeşit sufleleri var. Biri klasik çikolatalı sufle; pudra şekeri ve krema ile servis ediliyor ve masaya 25 dakikada geliyor. İtalyan tarzı beyaz çikolatalı kestaneli sufle ise dondurma ile ikram ediliyor ve masaya 12 dakikada geliyor. Klasik suflenin içine çok az yumurta konup kendi haline bırakılıp pişirildiği için kabarması uzun sürüyor. Midpoint, Zümrüt Özkan, İnci Özgöz, Sevim Gökyıldız'ın favori sufle mekânlarından. Tel: (0212) 219 94 01
(Aldığı oy: 3)

ALL SPORTS CAFE
Etiler ve Nişantaşı'nda iki şubesi olan mekândaki suflenin ismi aslında All Sports Tatlı ama "Sufle istiyorum," dediğinizde karşınıza gerçek bir sufle geliyor. En önemli özelliği unsuz yapılıyor olması ve dondurmayla servis edilmesi... Bu nedenle Esra Düzdağ, İnci Özgöz ve Semih Somer'in de önerileri arasında yer alıyor. Tel: (0212) 257 42 99
(Aldığı oy: 3)

CHOCOLATE
Şef Selim Övünç tarafından özel olarak hazırlanan Chocolate usulü italyan sufle, mekân hizmete girdiği ilk günden beri, kendi müdavimlerini yarattı. Yaklaşık 15 dakikada hazırlanıp servise hazır hale getirilen suflenin içindeki malzemeler çikolata, aromatik özel tereyağ, un, yumurta ve toz şeker... Chocolate usulü İtalyan suflenin lezzetinin sırrı, bu malzemelerin doğru oranlarda kullanılıp, pişirilmesinde saklı. Chocolate'ın suflesi jüri üyelerimizden Sevim Gökyıldız ve İnci Özgöz tarafından beğeni topluyor. Tel: (0212) 343 24 61
(Aldığı oy: 2)

BUDAKALTI RESTAURANT
Ankara, Gaziosmanpaşa'da bulunan Budakaltı Restaurant'ta kestaneli ve çikolatalı olmak üzere iki çeşit sufle var. Zümrüt Özkan Anjuere, Budakaltı Restaurant'a oy verirken, "Suflelerinin lezzeti kullandıkları İsviçre ve Belçika çikolatasından geliyor. Yanında vanilyalı dondurma, üzeri bol pudra şekerli servis ediliyor. Porsiyonları oldukça büyük geliyor," diyor. Tel: (0312) 427 85 45
(Aldığı oy: 1)

CAN BABA RESTAURANT
Çeşme Çiftlikköy'de sekiz yıldır hizmet veren balık lokantası, Can Baba Restoran'da suflenin hazırlanması bir gün sürüyor. İsmail Usta, kullandıkları çikolatanın bitter ve ithal olduğu için suflelerinin çok lezzetli olduğunu söylüyor. Güveçte servis edilen suflesi, özellikle yaz aylarında gelen tüm müşterilerin tercihi oluyor. Jüri üyelerimizden Nedim Atilla, Can Baba'nın suflesini denemenizi tavsiye ediyor. Tel: (0232) 722 12 15
(Aldığı oy: 1)

GÖKSU RESTAURANT
Göksu Restoran, Ankara'nın suflesiyle ünlü mekânlarından. Çikolatalı ve portakallı olmak üzere iki çeşitleri var. Kremalı, pudra şekerli veya dondurmalı yiyebiliyorsunuz. "Sufle hassas bir tatlıdır. Malzemesinin ölçülerini iyi tutturmak, fırının hararetini iyi ayarlamak lazım," diyor mekânın şefi Ceyhan Özdemir. Zümrüt Özkan Anjuere "55 senelik restoranın suflesi de klasikleşmiş," diyor. Tel: (0312) 431 22 19
(Aldığı oy: 1)

ZAZIE
Zazie'nin suflesinin beğeni toplamasının sebebi, içine katılan Belçika çikolatası ve özel portakal liköründen kaynaklanıyor. Sufleniz masanıza köpük köpük geliyor ve tattığınızda ağzınızda dağılıp adeta yok oluyor. Yanında vanilyalı dondurmayla servis ediliyor. Nişantaşı'nda ve Bağdat Caddesi'nde iki şubesi bulunan Zazie'nin suflesini 'en iyiler' arasında gösteren jüri üyemiz ise Hasan Açanal. Tel: (0212) 231 87 81
(Aldığı oy: 1)


Hasan Açanal (Gastronomi uzmanı)

* Cafe Suffle
* Zazie
* Körfez

Zümrüt Özkan Anjuere (yiyorumbuyuyorum.com sitesinin editörü, yemek kitabı yazarı)
* Midpoint
* Göksu Restaurant
* Budakaltı Restaurant
* Trilye Restoran
* Sunset

Nedim Atilla (Mutfak araştırmacısı)
* Foça Liman
* Yengeç Restoran
* Bardacık
* Can Baba Restaurant

Gamze Bursa (Yemek stilisti)
* Kıyı Balık Restaurant
* Borsa İstinye Park
* Park Fora
* Façyo

Esra Düzdağ ( Sofradergisi Genel Yayın Yönetmeni)
* Borsa Restaurant
* Cafe Suffle
* All Sports Cafe
* Cafemiz

Sevim Gökyıldız (Mutfak Dostları Derneği Başkan Yardımcısı)
* Midpoint
* Chocolate
* Kıyı Balık Restaurant
* Borsa Restaurant

Sinan Özedincik (SABAH yazarı)
* Borsa Lokantası
* Konyalı Kanyon
* Topaz
* Yeşilköy Dilim Pizza

İnci Özgöz ( Leziz dergisi Genel Yayın Yönetmeni)
* All Sports Cafe
* Kıyı Balık Restaurant
* Borsa Restaurant
* Cafe Suffle
* Midpoint
* Chocolate

Semih Somer (Mutfak Dostları Derneği Üyesi)
* All Sports Cafe
* Covva
* Sardunya
* Kıyı Balık Restaurant

DİĞERLERİ
Cafemiz, Arjantin Caddesi-Ankara
Tel: (0312) 467 79 21

Covva, Nişantaşı-İstanbul
Tel: (0212) 296 02 11
Dilim Pizza, Yeşilköy-İstanbul
Tel: (0212) 573 33 25

Façyo, Tarabya-İstanbul
Tel: (0212) 262 00 24
Konyalı Kanyon, Levent-İstanbul
Tel: (0212) 353 04 50
Körfez, Kanlıca-İstanbul
Tel: (0216) 413 43 14
Liman, Foça-İzmir
Tel: (0232) 812 25 17
Park Fora, Kuruçeşme-İstanbul
Tel: (0212) 265 50 67
Sunset, Ulus-İstanbul
Tel: (0212) 287 0357)

Topaz, Gümüşsuyu-İstanbul
Tel: (0212) 249 10 01
Trilye Restaurant, Gaziosmanpaşa-Ankara
Tel: (0312) 447 12 00

Yengeç Restoran, Urla-İzmir
Tel: (0232) 752 05 85
Haberin fotoğrafları