kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Mart 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Krizde küçük porsiyonlar revaçta

18.03.2009
Feyhan Yaşar, krizin gıda eğilimlerini olumlu yönde etkilediğini bu nedenle bir küçülmenin olmadığını söyledi. Türkiye'de her zaman daha ekonomik gıdalara, açık gıdalara talep olduğunu dile getiren Yaşar, kriz dönemlerinde insanların daha çok evlerinde yemek yediklerini belirtti.
Ev içi tüketiminde artış görüldüğünü kaydeden Yaşar, fiyat artışları yapmayarak, ambalajları daha küçük ölçekleri indirerek tüketicinin alım gücünü zorlamamaya yönelik strateji içinde bulunduklarını söyledi.
Feyhan Yaşar, ambalajlardaki değişimin, sadece krizle ilgili olmadığını genel tüketim değişimiyle ilgili olduğunu, kendilerinin tüketicinin taleplerini izlemeye, algılamaya yönelik çalışma yaptıklarını anlattı. Yaşar'a göre ailedeki birey sayılarının azalmasının da küçük porsiyonlarda etkisi var.