kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
17 Mart 2009, Salı
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Günaydın  
ELİF KORKMAZEL
Bugün ne pişirsem?

Kolay analı kızlı

Nohutu akşamdan ıslatın. Bulgurun üzerine baharatları koyup, iki parmak geçecek kadar kaynar su ilave edin. Tencerenin kapağı kapalı olarak 20 dakika bekletin. Bir tencereye doğranmış soğanın ve zeytinyağının yarısını koyun. Salçayı ilave edin. 3 su bardağı sıcak su ekleyip, kaynayınca nohudu katın ve 15 dakika pişirin. Bulguru, ince kıyılmış maydanozu, kalan soğanı, dövülmüş cevizi, kıymayı ve 1 çay bardağı suyu bir tepsiye koyun, macun kıvamına gelinceye kadar yoğurun. Harçtan fındık ve ceviz büyüklüğünde toplar yaparak, kaynayan nohutlu salçalı suyun içine atın. 10-15 dakika pişirin.

Malzemeler 8 Kişilik
* 1 su bardağı haşlanmış nohut
* 2 su bardağı köftelik bulgur
* 1 adet soğan
* Yarım çay bardağı zeytinyağı
* 200 gr. yağsız kıyma
* 2 çorba kaşığı salça
* 3su bardağı+1 su bardağı sıcak su
* Yarım su bardağı dövülmüş ce-viz içi
* Yarım demet maydanoz
* Tuz, karabiber, pulbiber, nane

* * *
Dondurmalı çikolatalı sufle
Yumurta ve tozşekeri mikserle 3 dakika çırpın. İçine unu ilave edip, mikserle karıştırmaya devam edin. Çikolata ve tereyağını benmari usulü eritip, yumurtalı karışıma ekleyin. Yağlanmış küçük sufle kaplarına malzemeyi paylaştırın. Önceden ısıtılmış 250 derece fırında 10 dakika pişirin. Dondurma ve çikolata sosla servis yapın.

Malzemeler 4 Kişilik
* 3 adet yumurta
* 1 çay bardağı tozşeker
* 1 çorba kaşığı un
* 100 gr. bitter çikolata
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* Dondurma veçikolata sos

* * *
Mantarlı pilav
Pirinci iyice yıkayıp, suyunu süzün. Soğanları küçük küçük doğrayın. Mantarları da doğrayın. Bir tencereye zeytinyağı ve tereyağını koyup eritin, üzerine doğradığınız soğanları, mantarları, karabiberi, tuzu, şekeri ve pirinci koyup, birlikte kavurun. Kavrulduktan sonra üzerini geçecek kadar su koyup, kapağını kapatın. 20 dakika kadar pişirin. Üzerine bir kağıt havlu koyarak 10 dakika kadar demlenmeye bırakıp, maydanozla süsleyerek servis yapın.

Malzemeler 4 Kişilik
* 100 gr. mantar
* 1 su bardağı pirinç
* 1 adet soğan
* 1 demet maydanoz
* 1.5 su bardağı su
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* 3 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 çay kaşığı şeker
* 1 çay kaşığı karabiber


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın