kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
16 Mart 2009, Pazartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Günaydın  
ELİF KORKMAZEL
Bugün ne pişirsem?

Zeytinyağlı yerelması

Yerelmalarını soyun. Büyük olanlarını dörde bölüp, kararmaması için suda bekletin. Havuçları soyup, halka halka kesin. Bir tencereye zeytinyağını alıp, üzerine doğradığınız havuçları katın. 1-2 dakika soteleyin. Yerelmalarını süzüp, tencereye ekleyin ve birlikte 2-3 dakika daha sote ettikten sonra 1 kahve fincanı sıcak suyu üzerine dökün. Bu şekilde 5 dakika daha soteleyin. Bir buçuk su bardağı su, tuz ve şeker ekleyerek pişmeye bırakın. Bir kapta pirinçleri haşlayın ve yerelmalarının pişmesine yakın limon suyu ile birlikte tencereye ekleyin. 5 dakika kaynatıp, ocaktan alın. Dereotu ile süsleyin.

Malzemeler

* 1 kg. yerelması
* 2 adet havuç
* Yarım kahve fincanı pirinç
* Yarım limonun suyu
* 1 çay bardağı zeytinyağıl 1 adet kesmeşeker
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 2-3 dal dereotu
* Yeteri kadar su

* * *
Pastırmalı tavuk sote
Tavuk etini yıkayıp, ısıtılmış geniş bir tavaya alın. Yüksek hararetli ateşte, suyunu salıp çekene kadar soteleyin. Tuz, karabiber ekleyin. Sivribiberleri ince doğrayıp içine atın. Biraz daha soteleyip, arpacık soğanları, sarmısağı ve kalan baharatları ilave edin. Hızlı bir şekilde karıştırarak pişirin. Yarım çay bardağı sıvıyağ ekleyin. 5 dakika kavurup, gerekirse 1 çay bardağı su ilave edin. İri doğranmış pastırmaları üzerine ilave edip, 2-3 dakika daha karıştırdıktan sonra servis tabağına alın.

Malzemeler
* 400 gr. kuşbaşı tavuk eti
* 4 adet sivribiber
* 2 diş sarmısak
* Tuz
* Karabiber
* Köri
* Kırmızıbiber
* 10-12 adet arpacık soğan
* Yarım çay bardağı sıvıyağ
* 1 çay bardağı su
* 200 gr. pastırma

* * *
Muzlu puding pastası
Muzlu pudingi sütle karıştırarak pişirin. Arada bir karıştırarak soğumaya bırakın. Bisküvileri elinizle irice kırın ve ılınmış olan pudingle karıştırın. Karışımı önceden ıslatılmış kabın içine dökün. Buzdolabında 3 saat beklettikten sonra servis tabağına ters çevirin. Üzerine paketteki tarife göre hazırlanmış meyveli sosu dökün. Küp doğranmış meyvelerle süsleyin.

Malzemeler
* 1 paket muzlu pudingl 2.5 su bardağı süt
* 1 paket pötibör bisküvi
* 1'er adet muz, kivi ve elmal 1 paket meyveli sos


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın